Prasslande påse ledde till slagsmål på klassisk konsert

avFanny Westling

Foto: Jack Mikrut /TT NYHETSBYRÅN
Slagsmålet utbröt på en klassisk konsert. Arkivbild.

När en kvinna inte slutade prassla med sin påse under en klassisk konsert på Malmö live kokade irritationen i publiken, skriver Sydsvenskan.

Det slutade i ett slagsmål.

Irritationen som uppstår när någon prasslar med en påse på ett evenemang som kräver tystnad har många upplevt. Men under fredagskvällen blev det startskottet till ett slagsmål efter en klassisk konsert på på Malmö Live, skriver Sydsvenskan.

När toppdirigenten Andris Nelson och hans orkester var inne i ett tystare parti med finstämda stråkar slutade inte en kvinna på andra balkong prassla med sin påse. Trots att det hyschades fortsatte hon prassla med det som enligt tidningen ska vara en tuggummipåse.

Slängde påsen i golvet

Då fick en man nog. Han reste sig upp, tog påsen från henne och slängde den i golvet. Någonting som fick kvinnan att sluta prassla.

Men när applåderna drog igång gick hon till attack.

Vittnen berättar för Sydsvenskan att hon först ska ha sagt någonting och sedan slagit honom i ansiktet. När mannen kämpade emot gick kvinnans manliga vän fram, som vittnen till Sydsvenskan beskrivit som en bastant äldre herre.

”Smockan i luften”

Han tog enligt vittnen ett stadigt grepp om den yngre prasselhatarens skjorta och höll med den andra handen ”smockan i luften”.

– Jag märkte ingenting förrän det var fullt slagsmål och jag försökte sära på dem. Som jag uppfattade det försökte den yngre mannen mest försvara sig, medans kvinnans man gick till våldsam attack. Det var rätt obehagligt faktiskt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger ett vittne till Sydsvenskan.

Runtomkring försökte andra besökare hejda dem, och då lugnade de sig. Den äldre herren gick fram och sa att han ville diskutera med den yngre.

– Men istället slår han honom i magen. Sedan går paret därifrån, säger ett vittne.

Händelsen är enligt Sydsvenskan inte polisanmäld. Men det har nämnts som en avvikelse i som skrevs under torsdagskvällen. De avvikelser som brukar skrivas rör ofta förseningar eller brutna stråkar, så den här är onekligen unik.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Musik