En varm, unik spelglädje

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Tre vassaste att köpa nu:

1. Super Mario sunshine

(plattformsspel)

Allra mest älskade spelhjälten Mario tillbaka i sitt första hoppa-och-skutta-äventyr på sex år. Härligt lekfullt och välanimerat.

Super monkey ball

(action/pusselspel)

En liten bagatell som blir rent beroendeframkallande. Ett gäng utmanande labyrintnivåer för en spelare och roliga minispel för flera.

3. Beach spikers

(sport)

Lättlirad och snygg beachvolleyboll. Aningens fattig utmaning för en spelare, men superkul med och mot kompisar.

Tre vassaste spelen i höst:

1. Starfox adventures

(action/äventyr)

Episkt äventyr på en mystisk dinosauriplanet. Snygga effekter, varierade utmaningar, mysig stämning och en viss underfundig humor. Släpps 22 november.

Eternal darkness

(action/äventyr)

Ambitiöst och välgjort skräckäventyr med flera unika finesser. Tyvärr infinner sig aldrig den riktiga stämningen – men nog är det spelvärt. Släpps 1 november.

Die hard: Vendetta

(action)

Du känner igen det: stöddige actionhjälten John McClane drar pistolerna och ger sig ut på terroristjakt. Stackars höghuset Nakatomi Plaza är naturligtvis drabbat igen. Standardaction, men intressant. November.

Tre vassaste framtidshoppen:

Legend of Zelda

(äventyr)

Den klassiska spelserien kommer tillbaka i originell tappning: hjälten Links nya äventyr är som i en tecknad film (grafiktekniken kallas ”cel-shading”). Annars kan vi nog förvänta oss både söta upptåg, vackert berättande och kluriga problem precis som förr. Släpps i februari.

Metroid prime

(action/äventyr)

På 80-talet var ”Metroid” actionpackad springa-runt-och-skjuta-utmaning till Nintendos tv-spel NES. När kvinnliga rymdhjälten Samus nu kommer tillbaka är det i ”Quake”-perspektiv (från huvudpersonens egna ögon) och betydligt lägre tempo. Avskalad, glimmande grafik. Släpps under 2003, troligen tidig vår.

Final fantasy

(rollspel)

Ytterst lite är känt om japanska Squaresofts comeback till Nintendo, mer än att det även blir ett rollspel till Gameboy som kan kopplas ihop med Gamecube-varianten. De första suddiga bilderna visar ett lite sötare grafiskt stuk än i ”Final fantasy X”, senaste upplagan till Playstation 2. Vild spekulation är att det dröjer till 2004 i Sverige.

Du spelar Gamecube:

Publicerad: