Laddar – för en Oscar

Av: Jessica Isaksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mikael Persbrandt tar språklektioner – och tränar två pass om dagen

Mikael Persbrandt.
Mikael Persbrandt.

Först rollen i ”The hobbit” - och nu kan Persbrandt-filmen ”Hämnden” vinna en Oscar.

Nöjesbladet kan avslöja hur skådespelaren laddar inför Hollywoodlivet.

– Han har börjat ta lektioner i engelska, säger en källa.

I går blev det klart vilka filmer och skådespelare som är Oscarsnominerade. Svenska bidraget ”I rymden finns inga känslor” slogs ut. Men danska ”Hämnden” med Mikael Persbrandt, 47, i huvudrollen, föll juryn i smaken. Den 27 februari kommer Susanne Biers film tävla i kategorin Bästa icke engelskspråkiga film i Los Angeles.

Mikael Persbrandt är överlycklig över uppståndelsen.

– Jag är mycket glad över att Susannes film har blivit både Oscarsnominerad och Golden Globe-belönad. Det är första gången som jag medverkar i en Oscarsnominerad film och det gör mig både lycklig och stolt, säger han till TT Spektra.

Trots det tajta inspelningsschemat vill han vara med på Oscarsgalan.

– Jag hoppas kunna närvara vid utdelningen, säger han till TT Spektra.

I vår har Mikael Persbrandt ett superpressat schema. Den 15 februari startar inspelningarna av ”The hobbit” där han spelar Beorn, en karaktär på de godas sida som kan ändra skepnad. Persbrandt kommer att regisseras av Peter Jackson och spela mot bland andra Cate Blanchett och Orlando Bloom. Hollywoodpamparna hyllar den svenske skådespelaren.

– Rollen som Beorn är ikonisk och Mikael var vårt förstaval. När vi såg honom läsa för rollen gick det inte att förställa sig att någon annan skulle spela karaktären, skrev filmbolaget New Line/Warner i ett uttalande december.

Dessutom ska Mikael Persbrandt axla huvudrollen som Carl Hamilton i nya filmatiseringar av Jan Guillous böcker. Inspelningarna ska starta i vår.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet tränar Mikael Persbrandt nu två pass om dagen för att komma i form inför de båda filmrollerna. Dessutom ska språket skolas inför Hollywooddebuten.

– Han har börjat ta engelsk-lektioner, säger en källa till Nöjesbladet.

”The hobbit” har beräknad biopremiär i december 2012 i USA.

Publicerad: