Ronaldos stöd till Koulibaly efter rasistskandalen

avPelle Strandman, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Napolis Kalidou Koulibaly har återigen blivit offer för rasism.

Nu stöttas han av Cristiano Ronaldo.

”Nej till rasism”, skriver portugisen på Instagram.

Napoli förlorade annandagens Serie A-match mot Inter med 1–0.

Men det var inte resultatet som upprörde tränaren Carlo Ancelotti mest. Det var de rasistiska slagorden som under hela matchen mötte lagets försvarare Kalidou Koulibaly.

– Nästa gång det händer kommer vi sluta spela och lämna planen, även om det betyder att vi förlorar matchen, säger Ancelotti efter matchen och lade till att publiken på San Siro i Milano tre gånger uppmanades att sluta, men att själva spelet inte blåstes av.

– Jag är ledsen och upprörd, för vi bad domarna tre gånger att stoppa spelet, säger Ancelotti.

”På gränsen att bryta ihop”

Koulibaly blev i slutet av matchen utvisad efter att ha applåderat domarens beslut att varna honom. Enligt Ancelotti var han klart påverkad av de rasistiska orden.

– Killen var på gränsen till bryta ihop. Han är en fotbollsspelare som blev en måltavla. Det som hände i dag var inte bra, inte bara för oss utan för den italienska fotbollen.

“Jag är besviken på förlusten, men mest av allt för att ha lämnat mina bröder ensamma. Men jag är stolt över min hudfärg. Stolt över att vara fransman, senegales, napolitanare: en man", skriver Koulibaly själv på Twitter.

Foto: Luca Bruno/AP
Napolis Kalidou Koulibaly, till vänster, i kamp mot Inters João Mário.

Får stöd av Ronaldo

Det är inte första gången den senegalesiske landslagsbacken utsätts för rasistiska påhopp på fotbollsmatcher. 2016 avbröts en match mellan Lazio och Napoli efter att Lazio-anhängare skrikit rasistiska glåpord mot Koulibaly och så sent som i oktober i år straffades Juventus med böter och avstängda läktare efter att deras supportrar sjungit rasistiska sånger om honom.

En som har tröttnat på rasismen inom fotbollen är Cristiano Ronaldo som under torsdagen gav sitt stöd till Koulibaly på Instagram.

I världen och i fotboll vill jag alltid ha utbildning och respekt. Nej till rasism och alla former av kränkningar och diskriminering!!!”, skriver den portugisiske stjärnan intill en bild där han själv och Koulibaly möts i en duell i en match mellan Napoli och Juventus tidigare i år.

Napolis förlust mot Inter innebar att laget tappade till toppkonkurrenten Juventus och nu är nio poäng efter serieledaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM