Jerebko: ”Jag vill vinna titeln”

avIbraheem Alsalman

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jonas Jerebko har siktet inställt på NBA-titeln.

Jonas Jerebko har haft en kanonsäsong i NBA hittills.

Och han siktar mot fler framgångar.

– Jag vill vinna titeln, det är det jag har jobbat för i hela mitt liv, säger han till NBA.com.

Svenske basketstjärnan har gjort succé i världens bästa lag, Golden State Warriors.

Jonas Jerebko har fått överraskande mycket speltid och stort förtroendet av tränaren Steve Kerr. Och enligt fler amerikanska medier är han en publikfavorit i Oracle Arena.

– Det är en av anledningarna till att Jerebko är så värdefull. Han förstår omständigheterna. Han fattar hur ligan fungerar, och jag vet att vi kan räkna med honom alltid, sade Kerr tidigare.

Curry hyllar svensken

I en färsk intervju med NBA.com berättar Jerebko om livet i USA, de stora utarmningarna och hur han tog sig till världens bästa basketliga och världens bästa lag.

– Hela mitt liv har jag jobbat för det här, jag vill vinna och jag hatar verkligen att förlora. Det är därför jag är här nu, säger han.

Storstjärnan Stephen Curry fick tidigare frågan om svensken och om han passar i laget. Curry valde att hylla 31-åringen och sa att det är ingen fråga om det.

– Han passar PERFEKT i laget. På träningarna och matcherna sätter han treor. Det är därför vi värvade honom, sade amerikanen.

Jonas Jerebko berättar under intervjun att när han var liten så trodde ingen på honom. Därför uppmanar han nu de unga att fortsätta tro på det de gör, även om det verkar vara omöjligt.

– Jag vill visa barnen att man alltid ska tro på sig själv. Du kanske är sämre än någon annan nu, men med träning kommer du vara bättre senare. Jag vill visa att hårt arbete lönar sig, säger svenske basketstjärnan.

ARTIKELN HANDLAR OM