Publicerad:
Uppdaterad:

"Blir svårt för honom att recensera skivor igen"

Av: Linda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ryback slår tillbaka mot Aftonbladets sågning

1 av 2
Rybak är inte nöjd med Markus Larssons recension. ”Min skiva låter långt ifrån Smurfhits.”

Att Aftonbladets recensent Markus Larsson sågade Alexander Rybacks skiva och jämförde den med "Smurfhits"har fått Norge att skaka av undertryckt ilska.

Nu ger schlagervinnaren Rybak igen.

– Det blir nog svårt för honom (Markus Larsson) att få recensera skivor igen, säger han till VG.

"Fiolhoben är för kass", skrev Markus Larsson och gav norske Alexander Rybaks debutskiva "Fairytales" ett plus av fem möjliga.

Den svenska totalsågningen av Norges aktuellaste sångare har toppat några av landets största medier i dag.

Bra betyg i Norge

På en presskonferens vid lunchtid valde Alexander Rybak att kommentera Markus Larsson recension. Han började med att tacka de norska recensenterna för deras stöd. I Norge har skivan nästan bara fått idel ros, till och med högsta betyg.

– Jag är glad att recensenterna slutat att vara kritiker för en stund och istället blivit supporters. Vi är ett team fram till nästa års Eurovision, sa han enligt norska tidningen Verdens Gang.

"Långt ifrån Smurfhits"

Sedan gav han sin syn på Aftonbladets recension:

– Jag blev lite bekymrad när jag såg att jag bara fått ett plus. Men så läste jag hela recensionen och blev lättad då det är tydligt att han som recenserat inte lyssnat på skivan.

– Min skiva låter långt ifrån "Smurfhits". Det blir nog svårt för honom (Markus Larsson, reds anm) att få recensera skivor igen.

"En unken patriotism"

Aftonbladets Markus Larsson har lyssnat på skivan både en och två gånger. Något som inte riktigt talade till Rybaks fördel.

– Alexander Rybaks uttalande om att han och kritikerna tillhör samma lag är helt idiotiskt. Jag undrar vad kritikerna själva tycker om att bli kallade för supportrar. Han nedvärderar en hel yrkesroll. Han verkar inte förstå vad recensenter sysslar med, säger Larsson.

– Det är någon sorts unken patriotism som blåser upp där som gör att det här får alldeles för stora proportioner.

Rybak sade bland annat att han tror att Markus Larsson, recensent på Aftonbladet sedan 1999, kan få svårt att få jobb efter sågningen av hans platta.

– Man kan aldrig få sparken när man som jag, i fallet Alexander Rybak, gör ett bra jobb. Jag lär nog överleva den här stormen. Självaste Keith Richards har trots allt hotat att knäcka mina knän, säger Larsson.

Publicerad:
Publicerad: