Allgurin utslagen

SPORTBLADET

… men Wozniacki klar för kvartsfinal

Foto: Arne Forsell
Ellen Allgurin har spelat klrt i Båstad för den här gången.

Ellen Allgurin är utslagen ur Swedish open i Båstad.

Men för 15-åringen var turneringen början på något stort.

– Hon kan vara topp tio inom några år, säger hjälptränaren Thomas Johansson.

Ellen Allgurin lämnade centercourten som en förlorare och vinnare på samma gång. Den charmiga tonåringen har tagit Båstadpubliken med storm under två dagar. Mycket tack vare hennes härligt avslappnade attityd och inställningen att aldrig ge upp. Något hon inte minst visade efter nederlaget i andra omgången mot spanjorskan Carla Suarez Navarro som är rankad 32:a i världen.

– Jag försökte gå in och vinna och blir alltid besviken när jag förlorar, sade Allgurin samtidigt som tårarna rann.

Då ska man komma ihåg att Suarez Navarro tog sig till kvartsfinal i Australian open i år där hon bland annat slog ut Venus Williams på vägen.

Men vinnarinställningen kan ta Allgurin riktigt långt enligt många experter.

Lysande framtid

– Hon har en alldeles lysande framtid. Jag tror hon kan vara topp tio inom några år. Men det är otroligt viktigt att hon får rätt hjälp inom de kommande åren. Att man har en strategi att ta sig in bland de 100 bästa och sedan jobba sig uppåt, säger den förre Grand slam-vinnaren Thomas Johansson som agerat hjälptränare åt Allgurin under matcherna i Båstad.

En annan som tror stenhårt på 15-åringen från Värnamo är damlandslagets förbundskapten Maria Strandlund Tomsvik.

– Hon kan nå så långt hon själv vill. Talangmässigt har vi flera duktiga spelare men det är just inställningen som är klockren. Hon går ut och vill vinna mot alla och hon vill bara ha mer, säger Strandlund Tomsvik.

För Allgurin är WTA-tävlingen i Båstad över för den här gången. Men vistelsen på centercourten har gett blodad tand.

– Det har varit jättebra för mig. Jag har inte mött så bra motståndare tidigare och det har gett mig bättre självförtroende. Det skulle vara roligt att komma tillbaka och få chansen igen, säger hon.

Närmast väntar EM för 16-åringar i Moskva för Allgurin. Men betydligt större uppgifter står för dörren för Sveriges nya damtennishopp.

Huvudfavoriten i Swedish open i Båstad, Caroline Wozniacki, är klar för kvartsfinal. Hon avfärdade tämligen enkelt tjeckiskan Petra Kvitova med 6–4, 6–2.

I kvarten ställs nu danskan mot ryskan Maria Kirilenko.

En betydligt tuffare drabbning var mötet mellan formstarka Sorana Cirstea, Rumänien, och Gisela Dulko. Det blev argentinskan Dulko, framhejad av pojkvännen och Real Madrid-stjärnan Fernando Gago, som visade sig vara starkast.

Hon räddade fyra matchbollar och vann avgörande tiebreak med 7–5. Andra som är klara för kvartsfinal är: Flavia Pennetta, Italien, spanjorskorna Carla Suarez Navarro och Maria Jose Martinez Sanchez. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis