Zlatans krav på PSG: ”Då ska jag vara chef”

Avslöjar: ”De vill att jag jobbar för dem”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PSG vill ha tillbaka Zlatan.

Det avslöjar han i en intervju med L’Equipe.

– I så fall ska jag vara chef, säger han till tidningen enligt Goal.

Zlatan Ibrahimovic, 37, glänste i PSG.

Anfallaren gjorde 156 mål på 180 matcher under sin tid i Frankrike 2012–2016 och hade länge målrekordet i klubben.

Samtidigt har svensken nyligen avslöjat att flytten till PSG skedde mot hans vilja och att han till och med försökte ställa så orimliga krav i kontraktet att storklubben skulle dra sig ur affären.

”Är enda sättet”

Efter bara tjugo minuter ringde Mino (Raiola) upp mig igen och det enda han sa var: ’Du får allt’”, berättar ”Ibra” i sin nya bok ”Jag är fotboll”.

Och nu uttalar han sig om PSG på nytt.

I en intervju med franska L’Equipe berättar han att klubben vill ha tillbaka honom.

– PSG vill att jag ska jobba för dem. Om jag återvänder dit så är det bara för att vara chef, inget annat. Det är enda sättet att få dit mig. Det finns inga andra möjliga roller för mig. Men det där tar vi inte nu, jag är en aktiv spelare och vill fortfarande spela. När jag bestämmer mig för vad jag vill göra så kommer jag att informera världen, säger Ibrahimovic till tidningen enligt Goal.

Frågan är var han kommer spela härnäst?

37-åringen missade slutspelet med sitt Los Angeles Galaxy och den senaste tiden har han främst kopplats ihop med en utlåning till Milan.

”Mer troligt med mig än Wenger”

Rykten som han tonat ner.

Och nu gör han det igen – med en känga mot uppgifterna om att Arsène Wenger skulle vara på väg att bli tränare i Serie A-klubben.

– Det är mer troligt att jag kommer tillbaka till Milan än att Wenger går dit. Jag tror inte att han vill till Italien och möta den här utmaningen. Milan är ingen enkel utmaning, säger ”Ibra” och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag kommer göra. Jag vet att många europeiska klubbar är intresserade, men jag är lycklig här. Jag älskar mitt liv, min familj och jag behöver en utmaning, en anledning att fortsätta spela. Jag vill inte gå till en klubb bara för att jag är Zlatan Ibrahimovic. Jag vill komma dit och göra skillnad, som jag alltid har gjort, överallt.

”Ibra” har kontrakt med Galaxy över 2019.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.