”Han ska jobba med att utveckla elitserien”

HOCKEY

Tvisten mellan Rönnmark och Ishockeyförbundet är löst

Tvisten är löst mellan domaren Ulf Rönnmark och Ishockeyförbundet.

Nu kommer Rönnmark att börja döma i elitserien igen samtidigt som han blir fast anställd som marknadsföringschef på Hockeyligan.

– Rönnmark ska jobba med att utveckla elitserien, säger Peter Gudmundsson, vd för Hockeyligan.

Domarveteranen Ulf Rönnmark skulle ha dömt elitseriepremiären mellan Brynäs och Leksand i september 2005.

Men han blev avstängd.

Ishockeyförbundet hävdade att Rönnmark i sitt yrke som konsult åt spelbolaget Expekt var i en jäv-situation. Rönnmark och Ishockeyförbundet tvistade hela säsongen och schismen mynnade ut i att den förre VM-domaren inte dömde en enda elitmatch 2005-2006.

Nu har jävsituationen löst sig.

Rönnmark har sagt upp sig på spelbolaget och ska börja att jobba åt elitserieklubbarnas intresseorganisation: Svenska Hockeyligan.

Givetvis ska han även börja att döma elithockey igen.

– Jag fick en omedveten timeout och den har gjort mig ganska gott. För mig är det viktigt att döma ishockey och jag har saknat elitseriematcherna. Förhoppnings är det någon hockeysupporter som har saknat mig, säger Rönnmark.

– Vi är mycket glada med att kunna knyta till oss Ulf Rönnmark. Han har ett gediget kunnande inom marknadsföring samtidigt som han är mycket insatt i ishockey. Rönnmark har även ett plus i att han har jobbat med media, säger Peter Gudmundsson, vd för Svenska Hockeyligan.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM