Danskarna slår tillbaka efter ”sexig-listan”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Som vanligt är inget särskilt roligt i Sverige”

Johanna Ahlm.
Foto: BILDBYRÅN
Johanna Ahlm.

Ekstrabladets lista över EM:s lista över handbolls-EM:s snyggaste spelare möttes av kritik från svenskt håll.

Men den danska tidningen står på sig.

– Ni har till och med två spelare på listan, och det är lustigt nog ingen av dem som är kritiska, säger sportchef Allan Olsen.

Danska Ekstrabladet publicerade i går en artikel med rubriken ”EM i sexappeal: Här är de 10 snyggaste tjejerna”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig i Sverige. Svenska stjärnan Johanna Ahlm – som spelat många år i den danska ligan – var förbannad.

– Det är idiotiskt. Va fan, vi spelar handboll. De har inte så mycket mer att skriva om nu när Danmark är ute så de får skriva om sånt här i stället, sa Ahlm till Sportbladet.

Norskt lugn

Men Ekstrabladet står på sig. Tidningens sportchef Allan Olsen viker inte en tum. I en intervju på hemsidan med rubriken ”Svenskarna tappar nappen” utvecklar han:

– Slappna av hysteriska svenskar. Listorna är rolig underhållning, men det verkar som att ni är främmande för sådant. Ni har till och med två spelare på listan, och det är lustigt nog ingen av dem som är kritiska, säger Olsen.

Sportchefen pekar även på hur norska Nora Mörk, också med på Ekstrabladets lista, tog det hela med en klackspark.

”Haha, det är roligt. Jag är naturligtvis här för att spela handboll. Men om någon tycker att jag är söt är det bara härligt”, sa Mörk till norska Dagbladet när listan publicerades.

”Stela svenskar”

Sportchef Olsen:

– Det är en total överreaktion från de svenska spelarna. Och lustigt nog får man ta sig till Norge och Nora Mörk för att hitta lite förnuft. Exakt, Nora – och här gick man och trodde att det var norrmän som hade svårt att se livets ljusare sida. Fel. Återigen misslyckas de stela svenskarna att se det roliga och förvandlar det hela till dystra moraliska diskussioner.

Publicerad: