Wangle: ”Har den största vinnarskallen”

TRAV

Björn Goop alltså.

Vilken idrottsman och travkusk.

Förmågan han hittar vägar till att vinna lopp är helt överlägset.

Sista söndagen i januari vann han Prix d’Amerique med superstjärnan Readly Express.

Förra sommaren vann han Elitloppet med Timoko efter en fenomenal insats.

Nu, på V86, vann han med Pompalo och Mellby Estella – efter otroliga insatser.

Vart jag vill komma? Att han alltid gör allt för att vinna och jag kan lova er att ingen annan kusk i världen vinner de loppen med samma hästar så som Björn Goop gjorde på V86.

Injobbningen med Mellby Estella är frän att skåda. Snacka om att vara dominant på att vinna upploppsdueller. Han ordagrant ”juckade” in vinnaren.

I övrigt:

Flera jätteskrällar gjorde att ingen hade åtta rätt på V86.

Därmed är det gigantiskt jackpott nästa onsdag.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Björn Goop: Mycket är redan sagt, men insatserna han alltid gör i sulkyn imponerar. Oavsett om han kör ett av världens tuffaste lopp eller är på Solvalla en kylig kväll i mars så är det alltid samma mål – att vinna.

Empire Garbo: Gick från jätteskräll på onsdagsmorgonen till en av de mest spelade... Hur det gick till har jag inga svar på, men hästen var strålande och krossade allt den tunga vägen. Jimmy H Andersson satt mest bara och bevakade ledaren över upploppet och rann undan säkert tillslut. Det var en överraskande bra insats, i alla fall för mig.

Mellby Estella: Stred tappert hela vägen in i mål och visade prov på härlig vinnarskalle tillsammans med tränaren själv när han vred på in genom sista svängen. Hästen fick chansen att tävla barfota denna gång och höjde sig minst ett snäpp. Att slå klorna i en riktig kanonhäst som Beautiful Bacardi var bra gjort.

Overtimeosåfin: Wow, loppets näst minst spelade häst vann överlägset tillslut. Hästen såg smällfin ut över mål och Lars-Göran Söderberg hade ton att åka med när luckan väl kom. Storfavoriterna Vic De Luxe och Roger America hade inte en chans att utmana. Det var chockerande, även fast hästen gjort bra lopp före...

Final Dream: Fick äntligen tävla barfota igen, det var minst sagt längesen. Kaj Widell körde på ren styrka, avancerade till dödens och vann åkandes. Snacka om att bara vara bäst när favoriterna hade en sämre dag. Det här är en stark och snabb häst som jag tror lite på i år.

Dream Lane: Galopperade omotiverat mitt i loppet och såg inte som bäst ut. Träningsrapporterna var tveksamma även innan loppet och det var inte någon speciellt bra årsdebut.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Elitloppet