Fler kan gripas efter Taberg-tillslag

avTT

Foto: Claudio Bresciani/TT
En man sitter häktad och en annan anhållen efter polisens tillslag i Taberg, söder om Jönköping, i slutet på förra veckan. Arkivbild.

En man sitter häktad och en annan anhållen efter polisens tillslag i Taberg, söder om Jönköping, i slutet på förra veckan.

– Det skulle mycket väl kunna bli aktuellt att frihetsberöva fler i ärendet, säger åklagare Klas Lööf till TT.

Bilden av det som hände vid tillslaget i Taberg i slutet på förra veckan börjar nu klarna. På måndagen häktades en man i 40-årsåldern vid Jönköpings tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

– Den rubricering som vi har nu är förberedelse till grovt rån. Det utesluter inte att det handlar om något annat, säger Klas Lööf.

Nekar till brott

Mannen nekar till brott. Samtidigt bekräftar åklagaren att ytterligare en man i 40-årsåldern anhållits misstänkt för inblandning i brottet. Beslut om häktning måste ske senast på torsdag. Flera husrannsakningar har också genomförts i Jönköpingstrakten.

– Vi har gjort husrannsakningar på flera platser. I Taberg, i de misstänktas bostäder men också på andra platser de har anknytning till, säger Klas Lööf.

Misstänkta för stöld

Inledningsvis uppgavs att insatsen i Taberg handlade om diesel- och batteristölder. Flera medier skriver att det var två tjuvar som bröt sig in i en container och där hittade automatvapen och att de då larmade polisen. Något som Klas Lööf inte vill kommentera.

– Det enda jag kan säga är att de två som är misstänkta för stöld, inte är misstänkta för vapenbrott, säger Klas Lööf.