Har förlorat 100 miljoner på bråket

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

City går till attack mot Milan

LONDON. Carlos Tevez dryga böter: över 100 miljoner kronor.

I går gick City ut med siffrorna om hur mycket han förlorat på sitt bråk med klubben.

– Som läget ligger är AC Milan inte ett alternativ för Carlos Tevez, säger City-ägaren Khaldoon al Mubarak.

Foto: AP

Carlos Tevez, 27, har legat i fejd med sin klubb sedan han upprepade gånger meddelat att han vill lämna klubben och sen påstods vägra spela i matchen mot Bayern München i slutet av september.

I går gick Manchester City ut med den totala summa pengar Tevez förlorat på det infekterade bråket.

Summan, 9,3 miljoner pund, motsvarar över 102 miljoner kronor och City avslöjar att man inte betalat honom någon lön sedan i november, skriver Daily Telegraph.

”Skyldig att följa”

Dessutom meddelade Citys ägare Khaldoon al Mubarak att man inte tänker låta Tevez hålla klubben som gisslan i sin vilja att gå till AC Milan.

– Carlos har ett kontrakt med Manchester City som han är skyldig att följa under de kommande två och en halv säsongerna. Så länge vi inte får ett erbjudande som vi bedömer som passande kommer villkoren i hans kontrakt att verkställas, säger han i ett uttalande.

Sågar Galliani

Khaldoon passar dessutom på att berömma Inter Milan och PSG för deras sätt att komma med förfrågningar kring Tevez, men sågar AC Milans Vicepresident Adriano Galliani.

– Herr Galliani tycks ha utvecklat ett missriktat självförtroende efter sina allt för tidiga diskussioner med Carlos och hans rådgivare. Om de vill att vi överväger en affär med dem under det här transferfönstret så borde de sluta gratulera varandra och i stället börja undersöka hur de ska kunna gå våra krav till mötes, säger han enligt Daily Telegraph.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN