Tittarrekord för Melodifestivalen

avFrida Söderlund, TT Spektra

Krossade ”Gladiatorerna” på TV 4

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Programledartrion Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström kan glädja sig åt höga tittarsiffror för den första deltävlingen av Melodifestivalen.

Intresset för Melodifestivalen håller i sig. Hela 3 371 000 såg den första deltävlingen i Melodifestivalen i lördags, enligt preliminära siffror från mätföretaget MMS på måndagsförmiddagen. Det är den högsta siffran som uppmätts för den första deltävlingen sedan systemet med delfinaler infördes 2002.

– 2004 och 2009 var siffran 3 295 000 och det är det högsta vi har haft för den första deltävlingen hittills, säger Niklas Ahlgren, gruppchef för SVT Kommunikation till TT Spektra.
Siffran blir än mer imponerande när man betänker att TV 4 i år för första gången försökte konkurrera med Melodifestivalen genom att sända bred lördagsunderhållning samtidigt med schlagerfesten. Men kanalens "Gladiatorerna" sågs av endast 441 000 tittare, uppger Resumé.

Även Christer Björkman var nöjd:

– Det är helt fantastiskt! Tittarrekord i sig är väldigt roligt, men det viktigaste är ändå att vi fick ihop ett jävligt bra program som vi är väldigt glada över. Man kan aldrig förvänta sig ett tittarrekord. Det är dessutom ett väldigt hårt medieklimat i dag så det här ska egentligen knappt vara möjligt. Ofattbart är det, säger han

Varför tror du att det här rekordet kom just i år?

– Jag tror att det är en liten Eric Saade-effekt. Att människor lever kvar i den positiva känslan som de fick när vi kom på tredje plats förra året. Sedan tror jag att Thorsten Flinck har bidragit med sitt och att människor var nyfikna på våra tre programledare.

ARTIKELN HANDLAR OM