Så blir kedjorna i VM-premiären

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Loui Eriksson paras ihop
med Zetterberg & Franzén

Foto: SCANPIX

Många trodde att Daniel Alfredsson skulle placeras i en superkedja med Henrik Zetterberg och Johan Franzén.

Men i premiären tas Alfredssons plats i förstakedjan av Loui Eriksson.

– Det är riktiga toppspelare, så det ska bli riktigt roligt, säger Eriksson.

När Tre Kronor tränade på onsdagseftermiddagen saknades Ottawa-duon Erik Karlsson och Daniel Alfredsson.

Loui Eriksson – som den här säsongen svarat för 71 poäng (26+45) på 82 matcher i Dallas – gick då in i en kedja med Detroit-duon Henrik Zetterberg och Johan Franzén, en trio som även lirar ihop i VM-premiären mot Norge på fredag.

– Jag tror att det skulle vara en bra kombination. Det är en känsla av att Loui får bra lekkamrater, så får vi se hans potential också, säger Mårts.

På träningen spelade Patrik Zackrisson med Marcus Krüger och Viktor Stålberg. När Alfredsson kommer får Zackrisson flytta på sig.

– Till att börja med spelar Alfredsson med Krüger och Stålberg. Loui får vara med Frasse och Zäta. Det kommer säkert röras om, men vi måste börja någonstans, säger Mårts.

Hade du tankar på att spela Alfredsson med Zetterberg och Franzén?

– Jag har funderat på det också. Men jag ville ge Loui chansen. Och Krüger och Stålberg behöver ”Affe” som är rutinerad, han kan hjälpa dem att lyckas.

Loui Eriksson ser fram emot att spela med Zetterberg och Franzén.

”Kommer få mina chanser”

– Många tror väl att det är jag som ska göra målen, men den här säsongen har jag slagit fler passningar. Men med två så bra spelare kommer jag få mina chanser och då ska jag försöka sätta dit den, säger Eriksson.

Gabriel Landeskog, som missade genrepet mot USA på grund av en lättare höftskada, tar Johan Larssons plats i ”Brynäskedjan” med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg.

När det gäller fjärde kedjan med Niklas Persson, Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson är det inte säkert att samtliga spelare anmäls till premiären, för att ha platser öppna för NHL-förstärkningar. Samma sak gäller på backsidan.

Tills på fredag måste Tre Kronor anmäla minst 15 utespelare + två målvakter. Maxkvoten i VM är 22 utespelare + tre målvakter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN