”Största skrällen vi haft i turneringen”

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

FaZe Clan fortsätter visa storform efter att Finn ”Karrigan” Andersen gått med i laget som in game leader.
Under gårdagens ELEAGUE tog de en rejäl skalp när de slog ut regerande mästarna Virtus.Pro med 2-1.
– Det är förmodligen största skrällen vi haft i turneringen, säger Auguste ”Semmler” Massonnat efter matchen.

Med två raka 3/4-platser i rad, under IEM Oakland och Ibuypower Masters, har FaZe Clan visat att de är något stort på spåren. Efter att ha kämpat under större delen av 2016 och bytt en rad medlemmar verkar värvningen av Finn ”Karrigan” Andersen varit ett riktigt lyckodrag.
In game leadern ledde i går laget till semifinal i ELEAGUE säsong 2 efter att de slagit ut Virtus.Pro i en jämn kamp som slutade 2-1. Polackerna började med att krossa FaZe med 16-4 på Nuke, en karta de är välkänt starka på, men sedan slog Andersens mannar tillbaka och vann Overpass med 16-10.

”Vi väntade oss en mycket jämnare match men vi hade inte huvudena på rätt plats första kartan, så vi behövde kliva fram de två andra. Vi väntade mer från oss själva på Nuke”, säger Håvard "rain" Nygaard till HLTV.org efter mötet.

Möter Optic i ”El Clasico”

Cache gick ända in på målsnöret men FaZe drog längsta strået i matchens absolut sista runda när de kunde vinna ett två mot två-läge och säkra semifinalplatsen.
”Det är förmodligen den största skrällen vi haft i turneringen, säger Auguste ”Semmler” Massonnat efter den rafflande matchen.

Segern betyder att FaZe möter Optic Gaming i semifinalen som spelas natten till lördagen.
”I CoD-världen är FaZe mot Optic ”El clasico” så vi får se om det blir samma sak i CS:GO”, säger Rain till HLTV samtidigt som han hyllar sin nye IGL.
”Jag har aldrig spelat med en riktig IGL förut så att spela med Karrigan är en dröm. Jag behöver bara fokusera på mitt spel och vad han vill att jag ska göra. Det känns riktigt bra.”

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN