Samir avsäger sig ambassadörsrollen

avIsabel Norman

Hoppar av sitt uppdrag för Musikhjälpen

1 av 3

Samir Badran skulle ha varit ambassadör för Musikhjälpen 2015.

Efter det kritiserade inlägget på Instagram väljer han att hoppa av uppdraget.

– Jag ville vara en bra representant för svenska folket men väljer nu att inte kliva in i ambassadörsrollen, skriver han i ett öppet brev.

Under natten till söndagen lades ett inlägg ut på tv-profilen Samir Badrans instagramkonto där följarna uppmanades att ”tag a hoe”, som på svenska betyder ”tagga en hora”.

I ett öppet brev skriver han:

”Jag ville vara en bra ambassadör för svenska folket men väljer nu att kliva av uppdraget. Risken är stor att fokus hamnar på det här istället för på Musikhjälpens tema. Jag hoppas verkligen att svenska folket kommer fortsätta engagera sig i Musikhjälpen, det kommer jag göra men på andra sätt under veckan.”

Så här förklarar han händelsen:

”När jag var i USA tappade jag min mobil i vattnet under inspelning av ett tv-program. Efter det hade jag en gammal lånetelefon där varken Instagram, blogg eller Facebook kunde användas. Jag loggade därför in via vänners och bekantas telefoner för att uppdatera sociala medier. Jag har troligtvis glömt att logga ur på någon av dessa mobiler för i natt la någon upp en bild på mitt Instagram med texten ”Tag a hoe”. Jag raderade bilden så fort jag såg det och ber nu om ursäkt att denna bild har legat på mitt konto och till er som blev taggade i bilden.”

”Förstår att folk blir arga”

Han säger också att han förstår att folk reagerar.

”Jag förstår att folk blir arga över ett sånt här inlägg, och det blir de med all rätt. Näthat är ett enormt problem och det drabbar ofta tjejer. Jag utsätts själv för näthat och vet precis hur det känns. Jag är jätteledsen att mitt Instagram användes för att sprida sånt.”, skriver han.

 Nu har även ”Musikhjälpen” valt att kommentera händelsen.

Vi tycker att det är jättetråkigt att Samir just nu inte vill gå in som ambassadör, vi ville att han skulle vara kvar men respekterar hans beslut och stöttar honom. Han kommer att vara med i Musikhjälpen under veckan på andra sätt och det är vi glada för, säger Petter Bragée, programchef och ansvarig utgivare SVT Malmö.

Samir Badran är också en av artisterna i ”Melodifestivalen 2016”.

ARTIKELN HANDLAR OM