Olsson pratar hellre om guld än Lugano

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
FOTBOLL

Jonas Olsson pratar om varför han inte ville... prata om flyttryktena.

Han snackar hellre om seriefinalen mot Malmö – och att Djurgården går för guldet.

– Vi måste vinna mot MFF och ambitionen är att sluta högst upp i tabellen, säger mittbacken.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jonas Olsson.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har skällt på FC Luganos sportchef Giovanni Manna som i sin tur snackat med Sportbladet och bekräftat klubbens intresse för Jonas Olsson. Den enda som hade knipit käften om flyttryktena till FC Lugano var huvudpersonen. I fredags vägrade han hårdnackat att svara på Sportbladet frågor.

Men i samband med vinsten mot AFC Eskilstuna (2-1) bröt till sist Jonas Olsson tystnaden.

– Egentligen vill jag inte prata om det. Jag känner inte att jag behöver kommentera varenda rykte som kommer upp under silly season. Jag visar på planen att jag trivs i Djurgården, att jag vill vara här.

”Det vänds och vrids på allt”

Har det varit irriterande?

– Nej, det är det inte. Eftersom jag har varit med så länge så vet jag att när man kommenterar – vad man än säger – så vänds det och vrids på allt. Och det är väl okej, men jag ville inte kommentera för då tar det aldrig slut med spekulationerna. Jag vill prata om vår insats i matchen.

Du blir inte distraherad?

– Nej. Jag har varit med för länge för det. Det är fullt fokus på planen och inga problem eller icke-problem stör. Det har varit min styrka.

Tillbaka till fotbollen, då. Ett Djurgården som under säsongen stundtals varit kritiserat seglade i och med segern upp på en meriterande andraplats i tabellen. Lägligt ställs stockholmarna mot suveräna serieledarna Malmö FF i nästa omgång.

– Ja, jo, det är en seriefinal. Men frågan är om det är rätt definiering av en seriefinal när de är tio poäng före oss i tabellen.

”Det måste bli vinst mot Malmö”

Men Olsson har knappat gett upp.

– För oss är det en cupfinal. Ska vi ha någon chans att hänga på Malmö så måste det bli vinst, säger 34-åringen som ser extra mycket fram emot att möta gamle lagkamraten Markus Rosenberg.

Han tror fortfarande benhårt på att Djurgården kan utmana Rosenberg och Malmö om SM-guldet.

– Det blir en sexpoängsmatch i allra högsta grad. En lyckad säsong för mig är om vi vinner (guldet). Det är vårt enda fokus. Ambitionen måste vara att hamna högst upp i tabellen.

Eriksson missar matchen

Hur ska ni störa MFF?

– Malmö FF är outstanding men vi har varit bra hemma och borta hela säsongen. Det blir tufft, men vi måste ha svansföringen att vi inte anpassar oss efter motståndaren. Vi ska upp med bröstet och bestämma hemma på Tele2.

Djurgården får dock klara sig utan förre MFF:aren Magnus Eriksson som är avstängd sedan han drog på sig en varning mot AFC.

– Det känns surt. Jag blev förbannad, säger Eriksson.

Olsson vägrar kommentera övergångsryktena 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM