Matsmarta onsdag

presenteras av

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.
Foto: Sanna Lindberg
Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

3,8 (5 röster)

MAT & DRYCK

Mandariner, apelsiner, citroner och lime vill som så många andra frukter inte ligga och vara vackra i fruktskålen. De gillar att förvaras kallt i kylen, gärna i en plastpåse.
– Eftersom jag flitigt använder alla typer av citrusskal i matlagningen ligger dessa frukter på listan över saker som jag alltid köper ekologiskt, säger kokboksförfattaren Karin Bohlin.

1 portion i receptet blir cirka 50 bitar.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 grapefrukter, eller
  • 3 apelsiner
  • 2 dl strösocker
  • Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE