Landeskog tangerade Peter Forsberg i segern

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Gabriel Landeskog blev målskytt för Colorado.
Foto: Darryl Webb/AP/TT
Gabriel Landeskog blev målskytt för Colorado.

TT-SPORT

Colorado får lämna öknen i Arizona fyra poäng rikare, efter en ny seger i NHL-ishockeyn.

Och Gabriel Landeskog tangerade Peter Forsbergs målnotering.

– Vi spelar rakt och spelar snabbt, säger Landeskog till TT.

Lagkaptenen Gabriel Landeskog hade dubbla anledningar att jubla i matchen. Inte nog med att Colorado vann med 6–2. Landeskog gjorde också sitt 202:a mål, och tangerar Peter Forsberg som klubbens tredje meste målskytt.

– Jag hade säkert tre–fyra affischer på väggarna med honom när jag växte upp. Det är inget som jag arbetat med eller haft som mål, men när säsongen är slut är det något som jag kan se tillbaka på som en cool milstolpe, säger svensken i eftermatchintervjun.

Målet i sig beskrevs av kommentatorn som "det är så Peter Forsberg-aktigt att det är löjligt". Landeskog placerade sig framför Antti Raanta i Arizonamålet, och plockade upp en retur som han lyckades få runt målvakten och in i kassen.

"Spelat riktigt bra"

Colorado får åka hem från Glendale i Arizona med två raka segrar, efter 3–2 under natten mot lördagen.

På en fråga från TT vid presskonferensen efter söndagens match säger Landeskog att det var skönt att få göra mål.

– Jag tror att det är tre raka matcher vi gör mål i powerplay. Det var väl egentligen bara en retur framför kassen som jag lyckades peta in på bortre stolpen. Likaså är det skönt att göra mål, säger Gabriel Landeskog och fortsätter:

– Nu är det två raka (segrar). Jag tycker att vi spelat riktigt bra i båda matcherna. Vi spelar rakt och spelar snabbt, precis som vi ska göra. Vi får utdelning offensivt när vi gör det, nu hoppas vi att vi kan vila upp oss i morgon och så har vi San Jose på måndag.

"Var fantastiskt"

Helgens matcher är de första framför publik för Colorado på ett år. Och även om det var bortamatch kändes det nästan som att spela för hemmapublik.

– Det var fantastiskt att spela framför publik, framför allt att se hur många Avs-fans (Avalanche) det var här, säger Landeskog och fortsätter:

– Även om det var 2 500–3 000 som stöttade oss, så hade det lika gärna kunnat vara 20 000. Jag trodde aldrig att jag skulle säga att 3 000 personer i en NHL-byggnad skulle kännas elektriskt, men det är så det känts de senaste matcherna, säger Landeskog.

Johan Larsson gjorde ett tröstmål för Arizona och Niklas Hjalmarsson en assist, och André Burakovsky stod för två assist för Colorado.

Nylander matchvinnare

William Nylander fortsätter att visa fin form. I skyttekungen Auston Matthews frånvaro såg 24-åringen till att göra 1–0 i toppmötet med Edmonton.

Nylanders mål blev matchavgörande då Toronto vann med 4–0. Svensken blev även matchvinnare när han gjorde Torontos båda mål i 2–1-segern mot Calgary tidigare i veckan.

Tampa Bay vann finalreprisen

I höstas gjorde de upp i en het finalserie i kampen om Stanley Cup-bucklan. I natt möttes Tampa Bay och Dallas för första gången sedan dess – och det var återigen Tampa Bay som var numret starkare.

Stanley Cup-vinnaren hade en bra dag både framåt och bakåt. Andrej Vasilevskij räddade 20 skott och offensiven var av det effektivare slaget med fem mål på 22 skott.

Victor Hedman lämnade isen poänglös i 5–0-segern.

Publicerad: