Enligt uppgift: Vakter utanför rummen på ”Idol”-hotellet

TV4:s svar om säkerhetsåtgärderna

Av: Torbjörn Ek, Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:
Idolerna på sina hotellrum.
Foto: TV4
Idolerna på sina hotellrum.

Coronaviruset har spridit sig på ”Idol”-hotellet och deltagarna har tvingats sitta isolerade.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det vakter på hotellet som ser till att idolerna inte smiter ut.

I fredagens sändning sa deltagaren Caspar Camitz, som har testats positivt för covid-19, att han inte lämnat hotellrummet sedan i måndags och att det varit ”den största utmaningen” i livet.

Totalt har fyra av ”Idol”-deltagarna konstaterats smittade av coronaviruset och som åtgärd har alla isolerats på sina hotellrum.

För att se till att de verkligen gör det finns uppgifter till Aftonbladet om att det har hyrts in vakter för att hålla koll utanför hotellrummen.

Men på TV4 Idols Instagramkonto tonar deltagaren Simon Karlsson ner de här uppgifterna.

– Vi har det bra på hotellet, vi är inte fångar som en viss tidning vill få det att vara, sa han.

Övervakade efter sändning

Enligt uppgift till Aftonbladet fortsatte deltagarna att övervakas av produktionen även efter fredagens ”Idol”-sändning, där Indra Elg röstades ut. De tilläts att träffa nära och kära, men bara under några få minuter per deltagare, där de anhöriga fick stå på tre meters avstånd.

Deltagarna tilläts heller inte att lämna sina hotellrum förrän någon ur produktionen eskorterade dem till en mötesplats.

Foto: TV4
Caspar Camitz uppträdde sjuk i corona.

Produktionens säkerhet

Inför, under och efter kvällens ”Idol”-sändning har många frågetecken uppstått kring säkerheten i produktionen. I den ingår allt från sminköser, scenarbetare, stylister, fotografer och sändningsassistenter. Frågan är hur säkerhetsåtgärderna ser ut för medarbetarna som utsätter sig för en smittorisk.

Malin Knave, programmets exekutiva producent, menar att oron är obefogad.

– Vi genomför alla inspelningar med stor säkerhet och alla rutiner kring det har vi stämt av med en läkare som är insatt i covid-19. Allt spritas och personalen på plats använder nödvändig skyddsutrustning som visir, handskar och skyddsdräkt och håller avstånd till alla deltagare.

Nära och kära-dag förra fredagen

Förra fredagen anordnade ”Idol” en dag för nära och kära då de fick komma och umgås med deltagarna i studion. I sociala medier kunde man se hur deltagarna kramade om sina vänner och bekanta, men även andra deltagares familjer och vänner. Det syntes tydligt att avstånden inte hölls enligt rekommendationerna.

– Vi gör vårt bästa för att hela tiden be alla hålla avstånd och påminna om detta. Givetvis gäller detta även utanför inspelningstillfällen, säger Malin Knave.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN