Tafsade på kvinnlig skådespelare – nu ber Ben Affleck om ursäkt

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Marco Ugarte / AP
Ben Affleck.

Ben Affleck tog avstånd från Harvey Weinstein efter sexanklagelserna mot Hollywoodmogulen.

Nu anklagas han själv för att ha tafsat på skådespelaren Hilarie Burton.

– Jag agerade opassande, skriver han i en ursäkt på Twitter.

Sexanklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein slog ned som en bomb i Hollywood förra veckan.

Sedan historien rullats upp har kändisar som George Clooney, Ben Affleck och Hilary Clinton gått ut och kritiserat Weinstein, som de alla tidigare haft samröre med.

”Jag är ledsen och arg att en man som jag jobbade med använde sin maktposition till att skrämma, sexuellt trakassera och manipulera många kvinnor under årtionden. Det här är oacceptabelt och jag kommer på mig själv med att undra vad jag kan göra för att säkerställa att detta inte händer andra”, skriver Ben Affleck bland annat i ett inlägg på tisdagen.

”Ben Affleck dra åt helvete”

Men Ben Affleck, som fick sitt genombrott i Weinstein-filmen ”Good will hunting” 1997, får bakläxa efter sitt uttalande. Flera har reagerat negativt på hans inlägg.

”Ben Affleck dra åt helvete”, lyder den första kommentaren signerad Rose McGowan, som enligt New York Times ska ha nått en överenskommelse med Weinstein efter en incident på ett hotellrum 1997. Överenskommelsen ger henne bland annat 800 000 kronor.

Därefter skriver en Twitteranvändare att Ben Affleck tafsade på skådespelaren Hilarie Burtons bröst i ett avsnitt av amerikanska tv-programmet ”TRL” 2003.

”Alla har glömt bort det dock”, avslutar signaturen Shanice Brim inlägget med.

Hilarie Burton svarar:

”Jag har inte glömt.”

Hilarie Burton, känd bland annat från ”One tree hill”, lade därefter ut en reklamfilm för programmet och kommenterade: ”Jag behövde skratta då för att inte börja gråta”.

Ben Affleck gav sig snabbt in i Twittertråden och bad om ursäkt.

”Jag agerade opassande mot fröken Burton och jag ber om ursäkt”, skriver han.

Publicerad: