Malmös positiva skadebesked

avHenrik Lundgren

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Potentiellt 13 matcher de kommande 48 dagarna.

Då tror Magnus Pehrsson på en snabb återkomst för Markus Rosenberg.

– Han har kommit väldigt långt i våra övningar och känner i princip ingen smärta längre, säger Malmötränaren.

1-0 borta mot Häcken gör att Malmö FF har sex poängs ledning ner till serietvåan IFK Norrköping, ett välkommet försprång när laget går in i den potentiellt tuffaste perioden på hela säsongen. Når MFF till playoffspelet i Champions League-kvalet kommer de spela 13 matcher fram till den 27 augusti.

Det scenariot har Magnus Pehrsson dock planerat för hela säsongen.

– Vi har haft många småförändringar i startelvan hela tiden, ett medvetet val för att kunna förbereda oss för att vi ska kunna byta två, tre, fyra spelare. Och ibland byter vi inte någon. Men det finns ingen rullplan, säger han.

Så du tänker inte byta runt på fler spelare de kommande veckorna?

– Fler än vi gjort hittills? Det tror jag inte att man kan… Vi får se vilka som är hela och piggast och passar matchen bäst.

Tvingades spela med kramp

Mot Häcken tvingades Behrang Safari utgå (kramp i vaden) och på slutet tvingades MFF spela med tio man efter att även Alexander Jeremejeff tvingats utgå med kramp (i ljumsken). Pehrsson var dock försiktigt positiv angående båda, och lämnade dessutom ett positivt besked om Markus Rosenbergs skada.

– Vi har inte satt någon tidsplan när han kan vara tillbaka, men däremot så känns det som om det blir en kortare tid än vad de första indikationerna sa. Han har kommit väldigt långt i övningarna som vi gör och han har en väldigt bra känsla. I princip känner han ingenting.

”Känns väldigt bra”

Malmö har på de 14 första omgångarna vunnit tio matcher, spelat tre oavgjorda och bara förlorat en.

– Det känns väldigt bra så klart, men ambitionen är att fortsätta med det, inte att nu tar vi paus i allsvenskan och bara fokuserar på Champions League. Det funkar inte så. Vi har många spelare som kan hjälpa oss att vinna matcher och det kommer vi behöva de närmaste veckorna. Förhoppningsvis blir det många veckor och inte bara två.

ARTIKELN HANDLAR OM