Misstänktes för cykelstöld – straffades med panntatuering

avEbba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Två män har gripits i Brasilien misstänkta för tortyr, uppger BBC.

Detta efter att ha tatuerat in ”jag är en tjuv” i en 17-årig pojkes panna.

En insamling har startat för att hjälpa pojken att ta bort tatueringen.

De båda männen, 27 och 29 år gamla, identifierades av polis i i sydöstra Brasilien efter att de delat en video där de ses tatuera en 17-årig pojken i panna.

På videon sitter pojken på en stol medan en man med en tatueringsmaskin håller honom i håret. Mannen som filmar skrattar och säger: ”Det kommer göra ont” uppger BBC.

Tatueringen som bestod av orden ”Jag är en tjuv och förlorare” var enligt männen ett straff för att pojken försökt att stjäla en cykel - vilket han nekar till. I stället säger pojken att han varit ”väldigt full” och fallit över cykeln men att han inte försökte stjäla den.

”Bad dem göra den på armen i stället”

Enligt pojken ska de båda männen ha fångat in honom, bundit hans händer och fötter och sedan hotat att tatuera honom i pannan.

”Jag bad dem göra tatueringen på armen, men de sa att de skulle göra den i pannan och började skratta”, säger pojken till den brasilianska tidningen Folha de S.Paulo.

”Jag bad dem att bryta mina armar och ben istället.”

De misstänkta gärningsmännen ska även ha klippt pojkens hår så att tatueringen skulle syans bättre. Männen har enligt BBC erkänt att de gjort tatueringen men polisen i São Paulo har ännu inte bekräftat att ett rån skulle ha ägt rum.

Fått in över 50 000 kronor

Efter att händelsen blev känd skapades en kampanj på nätet för att hjälpa pojken att ta bort tatueringen. Insamlingen är i dagsläget uppe i mer än 50 000 svenska kronor.

Pojkens familj, som berättar att han har psykiska problem, säger att han varit borta sedan den 31 maj men att de kände igen honom när de såg honom på videon.

Familjen kunde återförenas på söndagen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

São Paulo

Brasilien