Magnus Nygren: ”Jag är djupt ångerfull”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Magnus Nygren delade ut slag och rasistiska ord i en kö till en hamburgerkedja natten till söndagen.

Nu har Färjestadskaptenen erkänt och bett om ursäkt.

– Jag slänger ut något fruktansvärt beklagligt ordval och är djupt ångerfull, säger Nygren till Färjestads hemsida.

Det var under natten till söndagen som Magnus Nygren, vilket Värmlands Folkblad var först med att berätta, var aggressiv i en kö till en hamburgerkedja.

Ett bråk uppstod när Färjestads lagkapten riktade rasistiska glåpord mot en person och ska sedan ha utdelat ett slag som träffade en person i ansiktet.

– Jag är inte en bråkig person, jag slåss aldrig, men jag tycker det är så dåligt gjort att säga så till mig. Han ska vara en förebild och jag tycker inte det här ska gå under radarn, säger ett vittne till tidningen.

”Ömt och ont i skallen”

Personen som fick smällen menar att han bara stod upp för sin kompis, som alltså fick rasistiska ord riktade mot sig. Han har ännu inte bestämt sig för om han ska gå vidare med en polisanmälan.

– Det är lite ömt och jag har ont i skallen, men jag mår annars helt okej, säger han.

Händelsen dokumenterades av ett vittne och filmen har Värmlands Folkblad tagit del av. Enligt tidningen hörs det ”klart och tydligt vad som sägs och att det är rasistiskt ord som nämns”.

Och nu erkänner Nygren själv bråket.

– Vi hade en lagavslutning på en restaurang och med det en del trevligheter. Med det kommer många konfrontationer, många som tycker till och kvällen avslutas på ett tråkigt sätt. Det är en sista dispyt som jag inte klarar av att välja rätt ord och slänger ut något fruktansvärt beklagligt ordval, säger Nygren till Färjestads hemsida.

”Djupt ångerfull”

Samtidigt ber FBK-kaptenen om ursäkt.

– Jag är djupt ångerfull. Jag ber alla som tagit sig illa vid om ursäkt. Jag tar ansvar för vad jag har gjort och önskar att jag hade det ogjort. Jag har bara mig själv att skylla, säger Nygren.

Färjestad meddelar att Nygrens agerande kommer att få konskevenser.

– Färjestads BK tar kraftigt avstånd från den här typen av tillmälen eller agerande och det här är inget vi står bakom, säger general managern Stefan Larsson.

Hör hela Nygrens ursäkt här!

Publicerad:

LÄS VIDARE