Olimb avgjorde mot Karlskrona

Av: Johannes Hägglund, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. Inför varje match i tio år har Mathis Olimb tänkt att han ska skjuta.
Nu sköt 31-åringen – och då sänkte han Karlskrona, med två sekunder kvar att spela.
– Det blev nästan en utanför-kroppen-upplevelse. Mäktigt, säger matchhjälten Mathis Olimb

Foto: BILDBYRÅN

Matchen mellan Linköping och Karlskrona såg ut att gå mot förlängning – men då klev Mathis Olimb, 31, fram. Med två sekunder kvar frälste han hemmafansen.

– Jag hörde bara att de skrek ”skjut” från båset, men det gör de alltid när jag har pucken, skrattar Olimb.

Tänkt på att skjuta i tio år

– Jag tänker inför varje match att i dag ska jag skjuta, men nu har jag tänkt så i tio år, men det händer ingenting. Men kul att den gick in. Då får man kanske lite självförtroende till nästa match, säger Olimb.
Såg du luckan?
– Jag tänkte bara skjuta i bortre. Jag såg att Emil (Sylvegård) och ”Pajen” (Niklas Persson) skymde bra, men jag kan inte säga att jag såg luckan. Jag är inte Sidney Crosby direkt, säger Olimb. 
Är det extra skönt att avgöra så pass sent?
– Känslan är lite speciell. Man kämpar, kämpar och stångar huvudet i väggen. Sedan får man till slut utdelning och då blev det nästan en utanför-kroppen-upplevelse. Det var mäktigt, säger Mathis Olimb.

Tog åttonde raka hemma

31-åringens sena avgörande innebär att Linköpings fina hemmasvit håller i sig. Östgötarna har fortfarande inte förlorat en match i Saab Arena under 2017 och det här var åttonde raka hemmasegern.
– Spelet efter nyår har varit riktigt bra. Vi hittar sätt att vinna matcher och extra skönt att vinna på hemmaplan, säger Olimb.

Många spelare säger att de inte tittar på tabellen, men det gäller inte Mathis Olimb.
– I och med att det är så jämnt kollar jag tabellen efter varje match. Vi är där uppe, men det är många lag. Växjö, Frölunda, vi, HV71, säger han.
Och Skellefteå.
– Ja, du ser. Man får nästan ångest när man tänker på det, haha. Men vi vill vara topp-4, säger Olimb.

Publicerad: