Svedberg ångerfull efter attacken

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Timråmålvakten Niklas Svedberg gick till stenhård attack mot Brynäs Johan Alcén efter mötet i helgen.

Med lite distans till händelsen uttalar sig Svedberg om utspelet, samtidigt som han är kritisk till filmningsdomen.

– Jag gick lite för långt där, det kan jag se i efterhand, säger han till Gefle Dagblad.

I lördags förlorade Timrå sin tionde raka bortamatch.

Efter den klara 1–5-förlusten mot Brynäs var målvakten Niklas Svedberg rejält upprörd på motståndarnas forward Johan Alcén.

– De har ett gäng som åker och snackar. (Johan) Alcén är i Brynäs för att hans farsa (målvaktstränaren Pecka Alcén) har varit där, det vet alla. Det är ett virus i omklädningsrummet, sa Svedberg till Sportbladet.

”Jag gick för långt”

Johan Alcén valde att inte bemöta den tuffa kritiken.

– Nej, jag har inget att tillägga. Du får fråga honom, svarade Alcén.

Med några dagars distans till utspelet uttalar sig nu Niklas Svedberg.

– Jag tycker att jag gick för långt med kommentaren om omklädningsrummet där. Jag känner inte honom personligen och då ska man inte uttala sig på det sättet. Man ska alltid bilda sig en egen uppfattning om människor. Jag gick lite för långt där, det kan jag se i efterhand. Största irritationen låg på förlusten, säger Svedberg till Gefle Dagblad.

Niklas Svedberg och Johan Alcén.
Foto: TT / BILDBYRÅN
Niklas Svedberg och Johan Alcén.

”Tror inte det är värsta grejen”

Niklas Svedberg vann SM-guld med Brynäs 2012 och har själv haft Pecka Alcén som målvaktstränare.

– Jag snackade med Alcéns farsa (Pecka) i går eftersom vi är tajta sedan tidigare. Det blev en kommentar för mycket och det står jag för i dag, det var lite onödigt. Men jag tror inte det är värsta grejen, säger han till tidningen och berättar att Pecka hade förståelse eftersom uttalandet kom direkt efter matchen.

Svedberg anmäldes dessutom för en misstänkt filmning i samband med en situation i tredje perioden då han ramlade bak mot sin egen målbur efter kontakt med Nicklas Danielsson.

– Om jag får en knuff bakåt och lutar mig mot målet och det lossnar är det självklart att jag tappar balansen, sa han till Sportbladet.

”Det är mycket pengar”

Men under söndagen dömdes han till böter på 5000 kronor av disciplinnämnden. Han håller inte med om beslutet och berättar för GD att böterna svider.

– Ja, det är mycket pengar. Jag hade hellre skänkt det till barnen i Afrika eller något. Men det är väl bättre att det går till deras fika, enligt dem, säger Svedberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!