Djurgårdens nyförvärv sågas hårt i Polen

Av: Pelle Strandman, Zbigniew Kuczynski

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nicklas Bärkroth är klar för Djurgården.

Då jublar Lech Poznan, enligt polsk media.

– Han mår inte bra här – han lyckades inte, säger tränaren Ivan Djurdjevic.

Under onsdagen kunde Djurgården presentera sitt senaste nyförvärv: Nicklas Bärkroth.

Den tidigare SM-guldvinnaren med IFK Norrköping har skrivit på ett kontrakt med ”blåränderna” som sträcker sig tre och ett halv år framåt.

Efter att affären blivit officiell skriver nu flera polska medier om hur efterlängtad försäljningen har varit i Bärkroths senaste klubb Lech Poznan som förra året köpte 26-åringen för runt 6,5 miljoner kronor.

Bärkroth målades på förhand upp som en blivande stjärna men gjorde inte mer än sex matcher från start och 19 framträdanden totalt i den polska ligan.

Han motsvarade inte de högt ställda förväntningarna, något som bland annat Glos Wielkopolski konstaterar:

Nicklas Bärkroth kommer inte längre att samla in lön från klubbens kassa. Trots att han var dålig på planen så var han en av Poznans bäst betalda spelare”, skriver tidningen.

”Svårt att acklimatisera sig”

Samma tidning citerar Lech Poznans tränare Ivan Djurdjevic som tror det är för allas bästa att svensken har lämnat klubben.

– Efter vårt senaste samtal enades vi om att det kanske skulle vara bättre om han fick chansen i en annan klubb. Han mår inte bra här, säger han och fortsätter:

– Nicklas lyckades inte. Han visade inte upp vad han skulle visa. Jag hoppas att han kommer att lyckas mycket bättre i Sverige.

En tidning som dock tar svensken i försvar är tidningen Gazeta Wyborcza som skriver att Bärkroth förra hösten hade problem att anpassa sig och koncentrera sig på grund av att hans flickvän, Julia Sundman, vid tidpunkten var höggravid.

Nicklas Bärkroth skulle ha varit en tung förstärkning men han levde inte upp till förväntningarna. Efter den misslyckade hösten underströk svensken att han mådde bra och hade acklimatiserat sig i Poznan och att spelet skulle bli bättre till våren. Det blev det dock inte”, skriver tidningen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.