Goitom: ”Sa: ’jag dödar dig om du går i sommar’”

Foto: BILDBYRÅN
Olsson och Goitom.

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Kristoffer Olsson fortsätter att visa bra form i AIK.

Det tycker även Henok Goitom – som är tydlig med att han vill ha kvar mittfältaren i laget.

– Jag sa: ”jag dödar dig om du går under sommaren”, berättar lagkaptenen.

AIK fortsätter att gå starkt i allsvenskan.

Under söndagen kom en ny seger borta mot BP. Henok Goitom gjorde båda målen i 2–0-segern där Kristoffer Olsson spelade fram till det ena.

Efter mötet hyllade Goitom mittfältaren.

– Som spelare kan man alltid göra mer men han spelar på en nivå där... I vissa matcher när det har varit lite låst så är det oftast han som har nycklarna till att låsa upp dem, säger lagkaptenen.

– Jag tror att hans nästa steg blir att gå utomlands och kanske få en startplats där. Det är klart att det vore kul att se ”Koffe” i landslaget men jag vet ju om att de nog vill se honom utomlands först. Han spelar precis som när man var liten och gick till gården. ”Ge mig bara bollen så ska jag visa er”.

Uppmanade Olsson att stanna

Det är inte speciellt märkligt att det har funnits en del intresse för Kristoffer Olsson från utländska klubbar. Henok Goitom var dock tydlig med vad han tyckte att lagkamraten skulle göra.

– Jag tror jag sa det till honom för några månader sedan, att ska du gå så får du gå på vintern, ”jag dödar dig om du går under sommaren”, säger Goitom med skämtsam ton.

– Nu tror jag inte att han gör det, men det är fortfarande två veckor kvar. Han är oerhört viktig för oss.

Bekräftar att han stannar

Kristoffer Olsson själv kommer med lugnande besked: han stannar.

– Absolut, det känns som att vi har en jäkla bra chans att göra någonting bra här. Även att jag håller en jämn nivå och utvecklas hela tiden, man får hoppas att man fortsätter på den linjen och inte ångrar sig efter säsongen, säger Olsson.

Goitom sa att han hotade dig lite?

– Det stämmer haha. Nej men, han sa ”klart du ska vara kvar” och så där. Men det har aldrig varit min tanke att lämna nu i sommar, jag trivs skitbra och vi som lag går jäkligt bra så det finns inga tankar på det.

Ringer landslaget upp vore det enbart en bonus, menar Olsson.

– Jag har inte fokus på landslaget. Klart man vill slå sig in där, men jag fokuserar på AIK, tar varje match och så får man se, säger han.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM