”Inte hugget i sten att han är bäst i loppet”

Expertens DD-tips – måndag 6 augusti

avPer Nicklasson

Foto: TR Bild
Sportbladets Per Nicklasson tippar DD-loppen till Jägersro Galopp

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro Galopp, måndag 6 augusti.

Spelstopp DD 21.05

Sportkanalen 22.30

ATG Live 18.00

DD-1:

Rankning: 6–5–1–11–8–9–2–4–7–10–3.

Kommentar: Årgångsloppen är ofta ovissa historier, vi har sett skrällar vid ett flertal tillfällen de senaste säsongerna.
I Svenskt Oaks, med 700 000 kronor till vinnaren, tror vi dock mycket på den förmodade favoriten, Hedgerow Fizz. Hon vann efter snygg ritt senast och hade nog lite sparat i målgången. Steps Divine var favorit i det loppet. ­Kunde inte stå emot sista biten men föll med flaggan i topp. ­Revansch? Zahara är en fartfylld dam som ska passas allvarligt. Finger­prints har det låtit bra på en tid men hon har inte ­riktigt löpt upp till de goda vitsorden. Bör ändå bevakas.

DD-2:

Rankning: 7–2–3–10–9–1–5–8–6–4.

Kommentar: Nordic Defense var en överraskning när han vann Derbyt senast. Den här gången blir han med rätta mer betrodd med tanke på vad han visade i jämförelse med de konkurrenter han mötte då och som han åter möter. Vi vill ­ändå inte spika honom på allt. Det är trots allt inte hugget i sten att han i och med Derbysegern nu är kullens bästa häst, så enkelt är det inte. Snake Lake höll stortsilat i ­Derbyt. ­Arctic Waltz var kanske en liten besvikelse i det loppet men döms inte på enbart den insatsen. Mintaka avslutade bra ­lite i skymundan senast. Sea Lieutenant gillar vi.

DD-systemet

DD-1: 6–5.

DD-2: 7 Nordic Defense.
2 rader

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM