Världens längsta kryssning är åtta månader lång

Publicerad:
Uppdaterad:
Viking Cruises lanserar världens längsta kryssning med sitt skepp Viking Sun.
Foto: Viking
Viking Cruises lanserar världens längsta kryssning med sitt skepp Viking Sun.

Kryssningar

Nu kan alla kryssningsälskare tillbringa 245 dagar ombord på ett lyxigt skepp.
Viking Cruises nya resa slår alla rekord och tar dig runt hela jordklotet via sex kontinenter.

Kryssningsbolaget Viking Cruises nya resa ”Ultimate World Cruise” är världens längsta kryssning. Den tar passagerarna ett helt varv runt jorden under 245 dagar, det är drygt åtta månader till sjöss. Under resan passerar man sex kontinenter och 113 hamnar.

Spännande städer

Båten, Viking Sun, kommer att lämna London den 31 augusti 2019 för att sätta kurs mot Los Angeles, 59 olika länder ska klaras av innan skeppet anländer Londons hamn igen. Några spännande stopp under resan är bland annat Ho Chi Minh, London, Mumbai, Rio de Janeiro och Tasmanien. Passagerarna kommer att få bo över i 22 olika städer och erbjudas utflykter i varje stad.

– Våra World Cruise-passagerare erbjuds att packa upp sina väskor en enda gång och ändå få upptäckta flera dussin av de bästa resmålen i världen - till ett värde som saknar motstycke inom reseindustrin, säger Torstein Hagen, ordförande och grundare av Viking Cruises till Travelpulse.com.

1 av 5 | Foto: Viking
Det stora poolområdet.

Spa och pooler

Även om båten inte kan mäta sig i storlek med de mastodontskepp som kryssar över världshaven just nu så är det fullmatat med service. Viking Sun kan ta emot 930 gäster i 465 hytter. Det finns två pooler, ett spa där du kan uppleva fallande snö från taket, butiker, en vinterträdgård, teater, biograf och åtta olika restauranger att välja mellan.

Businessbiljett ingår

Om man absolut inte kan lämna vardagen i åtta månader så kan man åka med på bara den ena etappen. Antingen åker man med under 127 dagar från London till Los Angeles och då ingår 33 länder. Eller så är man med på den andra etappen från Los Angeles tillbaka till London och besöker 29 länder. Passagerarna kommer få flyga business till och från London eller Los Angeles.

Men smakar det så kostar det. Priset för hela jorden runt-resan ligger på drygt 820 000 kronor. En etapp kostar drygt 423 000 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA