Wikegård: ”Finns bara en vass femma i LHC”

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tippar SM-kvartsfinalerna

BÄST I KLUBBEN Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tycker att den enda riktigt vassa femman i LHC är den med tjeckerna, Hlinka och Hlavac.
Foto: BILDBYRÅN
BÄST I KLUBBEN Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tycker att den enda riktigt vassa femman i LHC är den med tjeckerna, Hlinka och Hlavac.

SM-kvartsfinalerna rullar vidare i kväll.

Sportbladet Spel har tagit hjälp av Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård. Han tippar på att det blir tre jämna matcher.

– Det luktar kryss igen mellan LHC–Skellefteå efter tre perioder, säger han.

✓ Så tippar Niklas Wikegård kvällens matcher:

DJURGÅRDEN–LULEÅ

Wikegårds tips: 1. Odds: 2,20-4,10-2,70.

Så slutar matchen, efter tre perioder: 3–1. Odds: 14.00.

Wikegårds kommentar: Som jag sa inför förra matchen är lagens grundproblem målskyttet. Mycket riktigt blev matchen målfattig och slutade 1–1 efter tre perioder senast i Luleå.

För att Djurgården ska vinna matchen måste de utnyttja hemmaplan med trycket från fansen och ta vara på power play. Det är stort tryck att de ska vinna och det tror jag de gör i kväll. Det finns fortfarande mycket kompetens och skicklighet som inte har kommit fram än.

LINKÖPING–SKELLEFTEÅ

Wikegårds tips: X. Odds: 2,20-4,10-2,70.

Så slutar matchen, efter tre perioder: 4–4. Odds: 25.00.

Wikegårds kommentar: Jag är förvånad över att Linköping var så snälla mot Skellefteås duktiga backar senast. Den enda riktigt vassa femman i Linköping är den med tjeckerna, och de måste spela mycket mer fysiskt. Med spelare som Rundblad, Erixon och Larsson krävs det att de pressas ordentligt. Hans Särkijärvi måste maximera coachningen, blir det för stora ytor så kommer Skellefteå att ta över.

Linköping är stabilt bakåt medan Skellefteå är vassare framåt. Det luktar kryss igen och jag tror vi får se ganska många mål. Skellefteå vinner i förlängningen.

BRYNÄS–FÄRJESTAD

Wikegårds tips: 2. Odds: 2,70-4,10-2,20.

Så slutar matchen, efter tre perioder: 2–3. Odds: 15.00.

Wikegårds kommentar: Färjestad har ett enormt övertag mot Brynäs när det gäller att vinna. Brynäs måste sluta slarva, krypa ner i skyttegraven och anfalla när det är läge. Målvaktsspelet har varit lite svagt, och det gäller det att vara hundraprocentig bakåt.

Färjestad är ett av de bästa bortalagen i serien och jag tror att de vinner även den här matchen, men det blir tajtare i kväll.

Alla odds från Expekt.

Publicerad: