De är klara för "Stjärnorna på slottet"

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Här är alla fem deltagare i år

1 av 5 | Foto: Lasse Åberg.

Nu är de sista två deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” klara.

Sedan tidigare är Lasse Åberg, Malena Ernman och Claes Månsson avslöjade.

Nu är även Leif Andrée och Maria Lundqvist klara för programmet, skriver Expressen.

I augusti börjar inspelningen av åttonde säsongen av ”Stjärnorna på slottet”. Bäckaskogs slott utanför Kristianstad i Skåne ska bli hem till fem stjärnor från teater- och musikscenen. Sedan tidigare har Lasse Åberg, 72, Malena Ernman, 42, och Claes Månsson, 63, varit klara för programmet. Nu skriver Expressen att de två sista deltagarna blir Leif Andrée, 55, och Maria Lundqvist, 49.

Nöjesbladet har pratat med Leif Andrée och han skrattar högt och välmående när vi frågar hur det känns.

– Det ska bli roligt, men också lite nervöst eftersom man blir så offentlig. Jag har ju i och för sig gjort så jävla mycket, och folk känner ju igen en på bussen och affären, så det är väl inte konstigt. Men det var jävligt bävande. De frågade mig för länge sedan men det var inte förrän i förrgår som jag tackade ja på riktigt.

Vilken respons har du fått på att du ska vara med i ”Stjärnorna på slottet”?

–Både bu och bä. Vissa tycker det ska bli roligt men andra inte. Min familj är i alla fall glada för att jag ska vara med.

Tacksam till livet

– Att det skulle gå så långt, från arbetarklassen till stjärnorna på slottet. Det är lustigt vart livet tar en. Tolka mig rätt nu. Jag är otroligt tacksam till var jag är och jag är privilegierad som får syssla med det jag brinner för. Det gäller att njuta av livet.

Leif Andrée berättar att hans idoler är Sex Pistol. Om filosofin bakom bandet – att allt är möjligt. Och att bandets frontfigur både inspirerat honom att bli skådespelare och att ställa upp i ”Stjärnorna på slottet”.

– Kan Johnny Rotten göra tv så kan jag fan vara med på Stjärnorna på slottet. Kan han så kan jag, säger Leif och skrattar.

I höst har åttonde säsongen av "Stjärnorna på slottet” premiär på SVT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN