Finaldags i Let's dance: ”Det är ingen catfight”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Dags för Bianca och Elisa att göra upp om vinsten

1 av 8

Det är dags för final i Let's dance.

Bianca Ingrosso möter Elisa Lindström för att göra upp om segern.

Trots att de är rivaler är de enade om det inte är snack om någon catfight.
– Jag vill poängtera att vi vill göra det här tillsammans, säger Elisa Lindström.

Finalen i Let’s Dance närmar sig. Bianca Ingrosso och Elisa Lindström är de två sista deltagarna som nu ska göra upp om segern. Aldrig förr har två kvinnor mött varandra i finalen.

Stämningen mellan de två deltagarna är bra när Aftonbladet träffar dem på repet inför fredagen. De kramar om varandra när de repeterar sina gemensamma nummer.

– Vi försöker att inte se varandra som hot. Folk vill gärna jämföra oss och verkligen göra en catfight. Det känns lite som att det är typiskt för att vi är unga tjejer. Vi är goda vänner och glada över att vi får göra finalen och ska bjuda på en gemensam skitbra show. Jag vill poängtera att vi vill göra det här tillsammans. Skulle Bianca vinna är hon så värd det, säger Elisa Lindström.

Försöker njuta

Elisa är inte nervös inför fredagens final.

– Den här veckan känns som den lugnaste veckan hittills. Det är jättekonstigt men jag är så tacksam, glad och stolt över att få vara här. Vi försöker njuta. Jag hoppas att jag kan göra det på fredag också.

Enligt Elisa är lugnet hennes styrka och hon vill ta hem segern för sin danspartner Yvo Eussens skull.
– Han har lagt ner så otroligt mycket arbete på mig och verkligen försökt göra den här Let's dance-resan med väldigt mycket respekt för dansvärlden. Han har varit så himla grym och det vore ett jättefint minne att få hem glasskon för att det har varit en otrolig resa.

Vad gör du om du vinner?
– Då ska vi dansa hela natten och jag kommer bli väldigt, väldigt glad. Jag har gjort segervrål tidigare, men i det här fallet tror jag att det lutar mer åt tårar. Den här resan känns verkligen i hjärtat. Den känns på ett väldigt starkt sätt.

Avundsjuka mellan tjejer

Bianca Ingrosso säger precis som Elisa att de två finalisterna pratat om att de vill bjuda på en gemensam show. Hon medger samtidigt att Elisa är ett hot.
– Tjejer har generellt sätt svårt att lyfta upp varandra. De är lätt att det blir avundsjuka. I slutändan vill jag och Alex ta hem det, men det är inte så att jag vill att hon ska göra dåligt ifrån sig. Vi gör det här tillsammans och kommer visa hur kul vi har det. Jag tycker det är kul att det är vi som står i final.

För att vinna tror Bianca att det är viktigt att hon hittar lugnet. Hon och hennes danspartner Alexander Svanberg har en speciell metod för att Bianca ska stressa ner och hitta fokus.
– Jag står och tittar på Alex och han tar sina händer på mina axlar och säger att "Nu hittar vi lugnet”. Alex är min trygghet. Vi hittar lugnet tillsammans och går in i vår lilla bubbla.

Varför borde du vinna?
– Jag borde vinna för att jag för det första aldrig har vunnit något i hela mitt liv. Jag har gått in i det här stenhårt sedan dag ett och gjort en stor utveckling, både i mina rörelser och i dansen.
Vad gör du om du vinner?
– Jag tror typ att jag kan kissa på mig. Bara släppa allt. Om jag vinner kommer jag aldrig att vara så lycklig som just där och då. Jag kommer aldrig glömma det ögonblicket. Sen kommer jag dansa arslet av mig fram till klockan åtta på morgonen, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE