Ricciardo snabbast med ny motor

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera bilar kraschade i Monaco

Foto: All Over Press

Red Bull har gett Daniel Ricciardo en ny motor.

Han tackade med att vara snabbast.

– Så länge det inte går för mycket rakt fram är vårt chassi en klass för sig, säger Red Bulls Helmut Marko.

Motorleverantören Renault kommer till helgens F1-lopp i Monaco med en ny motor. Tillverkaren har med sin två uppdaterade motorer till det klassiska stadsloppet och menar att den ska göra deras förare en halv sekund snabbare. Den ena motorn fick Kevin Magnussen, Renault.

Den andra fick Daniel Ricciardo, Red Bull. Han svarade med att vara snabbast av alla  på den andra träningen.

– Den nya motorn hjälpte oss endel, men bilen verkar fungera bra här också, säger Ricciardo.

– Så jag tror att det är kombinationen som gjorde oss snabba. Nu får vi se hur kvalet går, sedan är det också lite beroende på hur banan är på söndag, men jag har förtroende för bilen och det är extremt viktigt här.

Hans tid med det nya ultramjuka däcket var till och med snabbare än den som Lewis Hamilton satte när han tog pole position för ett år sedan.

”Klass för sig”

– Efter den första träningen satsade vi på att verkligen prestera och så länge det inte går för mycket rakt fram är vårt chassi en klass för sig, säger Red Bulls Helmut Marko till motorsportmagazin.

– Ricciardo körde ett riktigt bra kvalvarv och vi har testat motorn under två pass och finjusterat den. Den är som den gamla motorn, anse till och med ett snäpp bättre.

Ricciardos teamkolega Max Verstappen vann i Spanien för två veckor sedan, men han får nöja sig med den äldre motorversionen under denhär helgen. Han var fyra på det andra träningspasset, efter de båda Mercedesbilarna med Lewis Hamilton och Nico Rosberg.

– Man vill ju alltid ha mer kraft i motorn, men jag tror att vi har en bra chans, sa Verstappen efter det att hankört med den nya motorn under testdagarna i Spanien.

Tuuft för Vettel

För Sebastian Vettel, som hoppas på att ta den första segern för Ferrari sedan 2001, var det en tuff träning. Han var i barriären vid två tillfällen under det andra passet, men han var inte ensam. Även Kevin Magnussen skadade sin bil, precis som Romain Grosjean och Rio Haryanto.

 Marcus Ericsson var 18:e man på båda träningarna, under det första passet fick han stryk av sin teamkollega Felipe Nasr. Under det andra var han snabbast av de två Sauberförarna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM