Kim Källström slutar i landslaget

Av: Malin Wahlberg, Michael Wagner, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 17

I går kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget.

Nu meddelar Kim Källström att han gör sin sista match med Blågult under EM.

– Jag bestämde mig på vägen hit, säger 33-åringen.

Kim Källström.
Kim Källström.

På fredagen avslöjade Dagens Nyheter att Zlatan Ibrahimovic gör sin sista match i landslaget under EM, även om OS fortfarande är aktuellt för den svenske stjärnan.

Nu meddelar även Kim Källström att mästerskapet i Frankrike blir det sista han gör i landslaget.

– Det här är sista resan med gänget. Efter EM tackar jag för mig, Det känns som ett bra beslut. Det känns väldigt bra att avsluta landslagskarriären med ett stort mästerskap och det känns bra att ha sagt det innan EM också. Då vet alla vad som gäller. Då kan man njuta på allra bästa sätt, säger Källström.

”Ett av de största besluten”

Var det ett svårt beslut?

– Klart det är. Det är ett av de största besluten jag tagit i min karriär. Men det har växt fram under våren och jag känner mig väldigt trygg i det.

– Det är som med andra stora beslut i livet, det är ganska befriande när de är tagna. Det känns härligt att träna och förbereda sig på bästa sätt inför EM nu.

När bestämde du dig?

– På vägen hit. Jag tänkte igenom det en sista gång då. Men det är ett beslut som vuxit fram. Ska man fortsätta handlar det inte om att bara om att spela några fler matcher till utan att hålla i det över nästa mästerskap. Nu fick man en möjlighet att avsluta med ett mästerskap.

Källström debuterade i landslaget 2001 och har 126 matcher för Sverige.

Även Andreas Isaksson har meddelat att EM blir det sista han gör i landslaget.

Hur ser du på landslagets framtid?

– Den ser ljus ut. Det är många unga spelare som är på väg fram i sina karriärer, säger Källström. Återväxten känns väldigt bra i svensk fotboll. Ungdomslandslagen har väldigt bra resultat. Det finns gott om bra fotbollsspelare. Det är dags att lämna över stafettpinnen till andra.

Vad känner du kring resan i olika svenska landslag som du och Zlatan faktiskt gjort tillsammans?

– Jag känner en viss stolthet att ha spelat ihop med den största landslagsspelaren vi haft och att jag följt med honom längs hela vägen. Jag har varit en del av hans karriär. Det kommer jag alltid ha med mig.

SE OCKSÅ

”Största beslutet i min karriär”

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.