Ratade duon hjältar för IFK Norrköping

Av: Eric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT och Bildbyrån

FOTBOLL

HELSINGBORG. De ratades och sökte lyckan i Norrköping. Nu är Sebastian Andersson och Niclas Eliasson på väg att lyfta mästarlaget till ett nytt guld.

– Det gäller att vara stark i motgång, och det känner jag att jag var, säger Eliasson.

Sebastian Andersson, 25, kickades från HIF:s ungdomsverksamhet som 17-åring, gjorde succé i superettan med Ängelholm men slog inte igenom i varken Kalmar eller Djurgården innan han hamnade i IFK Norrköping i våras.

Niclas Eliasson, 20, fick också sitt genombrott i superettan, men i allsvenskan stötte han på hinder i AIK innan han lånades ut till Norrköping i somras.

”Jag njuter”

I 2–1-segern borta mot HIF blev Andersson och Eliasson, som bildade anfallspar för första gången, matchhjältar. I den 14:e minuten gjorde Andersson sitt nionde allsvenska mål för säsongen och strax efter pausvilan hittade Niclas Eliasson ett allsvenskt nät för första gången sedan den 31 augusti 2014.

– Klart att jag är jätteglad när fotbollen går bra och jag lyckas göra bra ifrån mig. Jag njuter, säger Eliasson.

Tvivlade du på dig själv när det gick knackigt i AIK?

– Jag tvivlar inte på mig själv, jag har alltid en stark tro på mig själv. Det gäller att vara stark i motgång, och det känner jag att jag var. Även när jag inte spelar mycket tränar jag hårt vid sidan om, säger Eliasson.

Norrköpings jakt på att försvara guldet fortsätter och HIF:s elände är intakt, även om HIF-mittfältaren Anton Wede reducerade på straff och hemmalaget skapade ett visst tryck.

”Inte varit bättre”

För Sebastian Andersson var det en speciell match.

– Jag var på många HIF-matcher när jag var liten. Det är min klubb från början, säger Andersson.

Han är i sitt livs form, men vill inte räcka finger åt HIF, Kalmar eller Djurgården.

– Jag har nog inte varit bättre än vad jag känner mig nu, säger han.

– Det går upp och ner för de flesta och det har det gjort för mig också. Men revanschlusta? Jag njuter mest av att spela här, jag tänker inte att jag ska revanschera mig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.