Svenskens första mål i NHL: ”Imponerat”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEWARK. Det var rena svenskfesten när Anaheim Ducks knockade Chicago i natt.

Jakob Silfverberg gjorde två mål och Rickard Rakell ett – och så svepte back-rookien Marcus Pettersson in NHL-karriärens första fullträff.

– Det var roligt att han fick den belöningen. ”Mackan” har imponerat sedan han kom upp från farmarlaget , säger Silfverberg till Sportbladet efter 6-3-segern.

Det var aldrig något snack om hur nattens drabbning i Honda Center vägg i vägg med Disneyland skulle sluta.

Chicago hade slut på bränslet efter lördagens mäktiga vändning mot LA Kings i Staples Center och en hungrig ankflock spann på alla cylindrar från första nedsläpp.

– Ja, det var nog en av våra allra bästa matcher den här säsongen, säger Jakob Silfverberg när vi når honom efteråt.

– Vi gjorde det mesta rätt och bortsett från några korta sekvenser när de tryckte på rätt bra tycker jag vi dominerade ganska kraftigt.

Marcus Pettersson.
Foto: AFP
Marcus Pettersson.

”Mackan har imponerat sen han kom upp”

Och Ducks blågula pjäser hade som sagt åtskilligt med saken att göra. Redan efter två minuter och 23 sekunder prickade Rickard Rakell in sitt 27:e mål för säsongen – och i början av andra svepte 21-årige Skellefteå-backen Marcus Petterson, i sin åttonde match med Anaheim, in NHL-karriärens allra första balja.

– Det var roligt att han fick den belöningen. ”Mackan” har imponerat och spelat riktigt bra sedan han kom upp från farmarlaget, berömmer ”Jacke”.

Som mot Blackhawks imponerade själv också. Den 27-årige gästriken prickade in två puckar – den första en bit in i andra perioden och den andra, som slutligen tog luften ur motståndarna, i mitten av tredje.

– Det har varit lite kärvt för min del så det var riktigt skönt att se de två puckarna gå in, säger han.

– Nu hoppas jag att jag kan fortsätta så här, med lite mer självförtroende.

Foto: AFP
Tvåmålsskytten Jakob Silfverberg.

Laine stekhet

Finländska superstjärnan Patrik Laine är just nu så het att han skulle kunna agera aggregat åt en bastu i hemlandet.

Med två nya mål när Winnipeg slog Carolina med 3-2 i natt är han uppe i tio, plus sex assist, på de senaste åtta matcherna – och sammanlagt 35.

– Varför det går så bra? Bra fråga. Jag vet inte, men tror det beror på att jag jobbar så hårt. Gör man det brukar man bli belönad, säger han till klubbens hemsida.

En annan finländare som levererar varje kväll är Florida-centern Aleksander Barkov.

Han svarade för ett mål och en assist när Panthers i natt slog starka Philadelphia med 4-1 – och åtminstone tillfälligt hävde sig över slutspelsstrecket för första gången sedan i höstas.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE