Ordkriget efteråt: ”Brist på respekt”

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå rasar efter skadan

1 av 3

SKELLEFTEÅ. Axel Holmström har dragits med en besvärlig knäskada.

Och i slutet av matchen mellan Skellefteå och Rögle skadade sig Holmström i samma knä efter en situation med Christoffer Liljewall.

Efter matchen gick Skellefteås Joakim Lindström till attack mot Röglespelaren.

– Det går knappt att försvara sig. Jag tycker att det är brist på respekt, säger Joakim Lindström.

Situationen inträffade 17.08 in i tredje perioden vid ställningen 4–1 till Skellefteå – vilket också blev slutresultatet. Christoffer Liljewall gav Axel Holmström en tryckare nära sargen. Holmström tappade balansen och vred om samma knä som hållit honom borta i över ett halvår samtidigt som han föll bakåt mot sargen. Efter matchen gick Skellefteås stjärna Joakim Lindström till attack mot Christoffer Liljewall.

 – Axel (Holmström) är först in i situationen och sen när han är en meter från sargen väljer killen att knuffa snedstreck crosschecka honom i ryggslutet. Jag vet själv, det går knappt att försvara sig. Jag tycker att det är brist på respekt. Sen att det inte blir något domslut. Det är synd, säger Joakim Lindström.

”Olycklig situation”

Christoffer Liljewall var ångerfull efter matchen men höll inte med Joakim Lindström.

– Jag kan inte tycka att det är respektlöst. Jag hade självklart vilja ha det ogjort. Det är en väldigt olycklig situation men det är situationer som händer, säger Christoffer Liljewall till Sportbladet och fortsätter:

– Vad jag förstått har han haft knäproblem tidigare. Jag själv har haft knäproblem, och har man haft det så fastnar man lite lättare i isen och knäna viker sig. Det har själv hänt mig många gånger. Om det är jag som gör fel, det vet jag inte. Det är svårt att utvärdera redan nu och jag önskar bara att det är så bra som möjligt med honom.

Efter matchen kunde Skellefteås lagläkare Karin Rundblad ge lugnande besked att det var bättre än förväntat och att Axel Holmström kunde stödja på benet. Någonting som glädje Christoffer Liljewall.

– Det känns bra. Jag ska ta reda på Axels nummer och skicka ett sms för att höra hur det är med honom. Åter igen. Jag har aldrig varit någon ful spelare och hållit på med skit. Det är en olycklig situation och tråkigt att man är involverad i den.

LÄS VIDARE

”Spelade för tidigt?”

Även på presskonferensen efteråt var det heta känslor.

Skellefteås assisterande tränare Stefan Klockare pratade om ”brist på respekt” varpå Rögles huvudtränare Anders Eldebrink ilsknade till.

– Vad menar du med det? Jag tycker också det är tråkigt när en spelare blir skadad men beskyll inte våra spelare för att ha dålig respekt, för då är du fel ute! Nu kanske spelade honom (Axel) för tidigt? Han kanske inte var stark i benen nog för att klara av det?

– Nej, det tror jag inte. Det är jag helt övertygad om. Vi skulle aldrig spela skadade spelare, svarade Klockare.

Publicerad: