Prinsen och ”Flash” testade i Danmark

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Banan är kort och svårkörd”, säger Carl Philip

Jan ”Flash” Nilsson och Carl Philip har varit och testat på Jyllandsringen.
Foto: Flash engineering
Jan ”Flash” Nilsson och Carl Philip har varit och testat på Jyllandsringen.

Prins Carl Philip gör sin tredje säsong i Carrera Cup Scandinavia och har varit nere i Danmark med sitt team Flash Engineering för att testa inför säsongsstarten.

Nytt för i år är att Flash Engineering ställer upp med två bilar i Carrera Cup Scandinavia, Carl Philip rattar den ena och norrmannen Roar Lindland den andra.

Den 24-25 april inleds både STCC och Porschecupen på Jyllandsringen i Danmark. Flash Engineering har varit där och testat och prinsen är tävlingssugen.

– Det känns jättebra att vara igång igen. Men det kommer att bli tuffa race på banan då den är kort och svårkörd. Men jag känner mig redo, säger Carl Philip efter att ha provkört på Jyllandsringen.

Ingen rattrost

Även STCC-förarna Thed Björk och teamchefen Jan ”Flash” Nilsson är belåtna efter testrundan i Danmark.

– Jag kände mig hemma i bilen direkt och det kändes inte som en nystart med rattrostighet utan snarare som en direkt fortsättning. Förra året fick vi kämpa med inställningarna under testerna, det var mycket som var nytt då. Men nu handlar det om finjusteringar och det känns mycket bra inför premiären, säger Thed Björk i ett uttalande på teamets webbplats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN