”Vi plockar hem skiten”

Lagledaren Peter Karlsson självsäker inför SM-finalen i speedway

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Dackarnas lagledare Peter Karlsson och Greg Hancock.
Foto: TT
Dackarnas lagledare Peter Karlsson och Greg Hancock.

I fjol var han Dackarnas stora stjärna.

I dag ska han sänka Dackarna i SM-finalen.

– Laget med mest vilja, fokus och aggressivitet kommer att vinna SM-guldet, säger Smedernas Fredrik Lindgren till SVT.

– Eskilstuna zoo var man ju på när man var liten, det var ju vita tigrar. Och musikgruppen Kent och att det finns en stark speedwaytraditon.

De svaren radade Fredrik Lindgren upp i april 2018 på Ekurirens fråga om vad han kände till om staden Eskilstuna. Då hade stjärnan värvats från Dackarna till Smederna med uppdraget att försvara SM-guldet.

”Vi är redo att ge allt”

Nu kan 33-åringen lägga till att laget har så hängivna fans att de packar in sig i bussar och åker till Målilla för att se den första SM-finalen mellan den förra och den nuvarande klubben. Returen går i morgon.

– Det är två mycket bra lag som möts. Laget med mest vilja, fokus och aggressivitet kommer att vinna SM-guldet. Vi är redo att ge allt, säger Smedernas Fredrik Lindgren till SVT.

Lagen har varsin hemmaseger i årets två tidigare möten: Smederna med två poäng och Dackarna med åtta. Till finalen är lagen hyfsat kuranta, särskilt med tanke på hur långt den slitsamma säsongen är gången, men vissa skavanker oroar.

”Vi plockar hem skiten”

Fredrik Lindgren skadade handen i mitten av augusti men ska vara helt återhämtad nu. Värre är det för Dackarnas Maciej Janowski och Joel Kling som båda gjorde sig illa under helgens tävlingar.

– Han röntgades i söndags kväll och inget är brutet, men han har väldigt ont. Vi kommer vänta så länge vi kan med att ta beskedet, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson om Kling till Östra Småland.

Så vad ska vi förvänta oss?

I ett myller av förutsättningar är det svårt att bedöma hur starka lagen är och vilka taktiska skarpsinnigheter publiken kommer att bjudas på. Men frågar du Peter Karlsson, lagledaren, finns en övergripande och mycket begriplig taktik som hans Dackarna kommer att lyssna till.

– Vi börjar på hemmaplan, sedan åker vi till Eskilstuna och plockar hem skiten, säger Peter Karlsson till SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE