Marit Björgens mammalycka – väntar tillökning

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Marit Björgen och Fred Börre Lundberg har sedan tidigare sonen Marius.
Foto: BILDBYRÅN
Marit Björgen och Fred Börre Lundberg har sedan tidigare sonen Marius.

SPORTBLADET

Marit Björgen lade av efter förra säsongen.

Och nu kan alla sluta hoppas på en comeback. Den norska legendaren ska bli mamma för andra gången.

– Det ska bli otroligt mysigt, säger hon till norska magasinet KK.

På annandag jul 2015 fick Marit Björgen och sambon Fred Börre Lundberg sonen Marius. Efter det kom Björgen tillbaka till skidspåret i rekordfart och avslutade karriären med fyra nya VM-guld och ytterligare två OS-guld innan hon lade skidorna på hyllan i våras.

Och nu meddelar skidikonen att familjen kommer att bli större. I magasinet KK berättar hon att paret väntar ytterligare ett barn i mars nästa år.

”Vill ha en lugnare mammaledighet”

– Jag väntade på att bli mamma ända till jag fyllt 35 när vi fick Marius, då är det inte självklart att man kan få ett barn till så jag är väldigt glad över att få ett barn till, säger hon och säger att Marius längtar efter ett syskon.

– Marius ser verkligen fram emot att bli storebror även om han inte riktigt vet vad det innebär. Jag säger till honom att jag har en bebis i magen, och då säger han ”Men mamma jag har kommit ut?”. Han fattar inte att det är ett annat barn, säger Marit Björgen som den här gången inte behöver stressa tillbaka till spåren.

– Den här gången gläder jag mig åt att ha en lugnare mammaledighet, att ha det mer lugnt med den lille. Men samtidigt har vi ju en till nu så vi vet inte hur lugnt det kommer att bli.

Publicerad:

LÄS VIDARE