Jude Law: ”På tiden att Dumbledore får komma ut”

avPetter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Det har gått 11 år sedan JK Rowling fick Dumbledore att ”komma ut”.

Nu jublar Jude Law över att äntligen få visa det på vita duken.

– Det är på tiden, publiken är absolut redo för det, säger stjärnan, som spelar trollkarlen i nya ”Magiska vidunder”-filmen, till Nöjesbladet.

Väntan är över för ”Harry Potter”-fans världen över. JK Rowlings spin-off ”Fantastiska vidunder” är tillbaka med uppföljaren ”Grindelwalds brott”.

– Det är verkligen en genuint rolig grej för oss att vara tillbaka i, säger huvudrollsinnehavaren Eddie Redmayne, 36, till Nöjesbladet.

– När jag växte upp och kollade på ”Harry Potter”-filmerna så såg de så roliga ut och jag undrade alltid om de skulle vara lika kul att vara med i. Och svaret är att de definitivt är det.

Vi befinner oss på femstjärniga Rosewood Hotel i Redmaynes hemstad London, som tillsammans med Paris och New York är där filmen utspelar sig.

Tillskott som Johnny Depp, 55, och Jude Law, 45, i rollistan fått Newt Scamander-skådespelaren att känna sig nykär i produktionen igen.

– Studiobygget är så enormt och vackert att se på och all riktig magi framför dig är så förbluffande men vi vande oss ändå nästan vid det efter den första filmen, säger han.

– Så det var fantastiskt när Jude kom med för man ser nästan det genom hans ögon för första gången och det påminner en om hur lyckligt lottad man är.

Spelar en ung Dumbledore

Kollegan Katherine Waterston, 38, som spelar Tina Goldstein, håller med:

– Det är nästan som när en turist kommer till din hemstad och säger att ”den byggnaden är så vacker” och man tänker att ja, det stämmer ju.

Law spelar en ung Albus Dumbledore – vars sexuella läggning för första gången nu visas på vita duken. Redan 2007 berättade Harry Potter-skaparen JK Rowling att trollkarlen i böckerna varit gay, men då hade seriens sista bok redan skrivits. I den nya filmen berättar Dumbledore att han och superskurken Gellert Grindelwald (Depp) varit ”närmre varandra än bröder” – och Law tycker
inte att det är en dag för tidigt.

– En del av mig skulle vilja säga att det är på tiden att en ledande roll eller ikonisk karaktär som Dumbledore blir erkänd som homosexuell eftersom jag tror att publiken absolut är redo för det, säger han.

– Det definierar inte honom som person men det är en viktig del av honom och jag är exalterad över att få spela den rollen.

– Folk som missuppfattat detta undrar varför det inte är en större del i filmen, men det bara är inte det. Det är bara en del av vem han är.

1 av 3 | Foto: Ettore Ferrari / TT NYHETSBYRÅN
Jude Law.

”Har delat en sexuell relation”

Producenten David Heyman, som även ligger bakom Harry Potter-filmerna, fick tidigare i år kritik när han berättade att romansen mellan de två trollkarlarna inte kommer att spela en stor roll i filmen. Han svarade med att männens relation kommer att utvecklas under de fem utlovade ”Magiska vidunder”-filmerna.

– Detta är två personer som har en historia. De har delat en sexuell relation, de har delat en känslomässig relation och de har delat en ideologisk relation. Var och en av dem har påverkats väldigt mycket av denna relation, säger han.

– Den viktigaste del av detta för Jo (Rowling) och för alla av oss, tror jag, är den känslomässiga relationen och jag tror att man i denna film kan se att deras relation är någonting betydelsefullt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Jude Law

Film