Felix Sandman bröt ihop på scen

”Det var svårt att hålla ihop”

avCecilia Wugk, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

ÖRNSKÖLDSVIK. Känslorna svämmade över för Felix Sandman, 19.

På fredagens repetitioner bröt han ihop i tårar.

– Allt bara släppte, säger han.

Förkylningen har gäckat honom i dagar.

Under fredagens repetitioner inför Melodifestivalen släppte allt för Felix Sandman. Efter att ha sjungit igenom bidraget ”Every single day” bröt han ihop i tårar på scenen.

Sedan tvingades han samla sig tillsammans med sitt team innan han klarade av att sjunga en sista gång.

Anledningen till de starka känslorna? Att rösten höll.

– Allt bara släppte. Jag blev väldigt emotionellt överväldigad av att det gick att sjunga. Att det gick bra och att jag också då började få inlevelsen, säger Felix Sandman.

Börjar friskna till

De senaste dagarna har han kämpat mot en envis förkylning och oroat sig över heshet och täppta bihålor. Han har tidigare berättat för Nöjesbladet att han funderar på att ta till kortisonsprutor om rösten inte är bättre på lördag.

Men vila och ingefära verkar ha gjort susen. Nu har sjukdomen sakta börjat släppa och under fredagens genrep gick allt bättre.

– Det kändes bra och det kändes som att jag fick fram det jag ville. Förkylningen är fortfarande kvar, men jag låter lite mer som mig själv. Jag kan genomföra låten och då kan jag också verkligen leva det och känna det, säger Felix Sandman.

”Var svårt att hålla ihop”

I bidraget ”Every singel day” sjunger han om att försöka läka ett krossat hjärta efter en relation tagit slut. Låten handlar om uppbrottet med ex-flickvännen Lovisa Bengtsson, 19, som även hon är på plats i Örnsköldsvik för att medverka i Elias Abbas bidrag.

När oron för förkylningen var borta blev framträdandet under repet ännu mer känslosamt.

Vad är det som kommer fram?

– Det är ju låten och innebörden av det jag sjunger. Det är verkligen så pass personligt och det kanske är svårt för folk att tro på, men när jag gjorde genrepet var det svårt att hålla ihop.

De här tävlar i delfinal fyra i Melodifestivalen 2018 00:42
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM