”Vi spelar för Pecka”

Av: Ha Ab

Publicerad:

Hjärtattacken stärkte Brynäs

Chockbeskedet kom mitt under slutspelet.

Brynäs målvaktstränare Per-Erik Alcén drabbades av en hjärtattack under den första kvartsfinalen mot Frölunda.

– Självklart spelar vi för ”Pecka” nu, säger målvakten Niklas Svedberg.

Per-Erik Alcén.Niklas Svedberg storspelade i går.
Foto: Foto BILDBYRÅN
Per-Erik Alcén.Niklas Svedberg storspelade i går.

Samtidigt som Brynäs förra söndagen spelade den första kvartsfinalen mot Frölunda började målvaktstränaren Per-Erik Alcén känna att något inte stod rätt till.

Problemen avtog något under kvällen, för att sedan komma tillbaka morgonen efter. Då åkte Alcén in till sjukhuset där det konstaterades att han drabbats av en hjärtattack.

Han har nu fått lämna sjukhuset – och mår efter omständigheterna bra – men är sjukskriven och kommer inte att finnas med i båset oavsett hur långt Brynäs går i slutspelet.

”Pecka är en riktig eldsjäl”

Två dagar efter den dramatiska händelsen fick spelarna reda på vad som drabbat den populäre och framgångsrike målvaktstränaren:

– Det var naturligtvis jättetråkigt. Pecka är en riktig eldsjäl som verkligen lever för det här. Klart att man blir orolig, men när de berättade för oss spelare fick vi samtidigt höra att han var bättre. Då kändes det i alla fall lite lugnare, säger Niklas Svedberg.

Trots den dramatiska händelsen har både Svedberg och Johan Holmqvist levererat toppmatcher under hela kvartsfinalserien.

– Att spela bra har för oss varit ett sätt att ge något tillbaka till ”Pecka”. Man driver sig själv jäkligt hårt för at visa honom att vi kan sköta oss själva, säger Svedberg.

Har kontakt varje dag

Per-Erik Alcén är beordrad vila och kommer inte att finnas med i båset under resten av slutspelet.

– Självklart spelar vi för Pecka, absolut. Vi spelar för fansen, laget och hela föreningen också. Men det blir speciellt när sånt här händer, säger Svedberg.

Trots att Alcén är sjukskriven fortsätter han att via telefon ha så gott som daglig kontakt med sina målvakter.

– Jag snackad med honom senast i går (tisdags) och han verkar efter omständigheterna må ganska bra. Jag tror det är kul för honom att han den kontakten, sedan får han helt bestämma själv hur mycket han vill höra av sig, säger Svedberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN