”Min tid i Barça är snart över”

Uppgifter: Profilens beslut ruskar om Barcelona

Foto: TT
Mascherano.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Javier Mascherano vill lämna Barcelona redan i januari.

Det uppger flera spanska tidningar på tisdagen.

– Mitt Barcelona-kapitel är snart över, säger 33-åringen till argentinska El Gráfico.

Samuel Umtiti har ådragit sig en ljumskskada och det är därför med viss oro de Barcelona-baserade tidningarna El Mundo Deportivo och Sport på tisdagen rapporterar om Javier Mascheranos beslut. För enligt de två publikationerna har 33-åringen bestämt sig för att lämna Barça redan i januari.

”Kommer inte säga det nu”

Mascherano hade tidigare tänkt slutföra säsongen med FC Barcelona för att vara säker på en VM-plats men bristande speltid i klubben gör att argentinaren nu vill acceptera ett lukrativt erbjudande från den kinesiska ligan redan i vinter.

Mittbacken ska ha tagit beslutet i september, skriver El Mundo Deportivo, och anser att hans långa karriär i Barça med 331 matcher sedan övergången från Liverpool 2010 gör att han förtjänar att själv få avgöra när han ska lämna klubben.

– Jag är övertygat om att du måste stänga vissa kapitel i livet och mitt i Barcelona är på väg att ta slut. Jag tror att jag vet när men jag kommer inte säga det nu, säger 33-åringen till argentinska El Gráfico enligt spansk press.

”Är vår spelare”

Barça-tränaren Ernesto Valverde är sparsam i sina kommentarer kring situationen.

– Vinterfönstret har inte kommit än och vi har ändå pratat om det sedan augusti. Men det är höst nu och när vi kommer dit kommer vi diskutera det här. Mascherano är vår spelare och vi har fullt förtroende för honom och hans hängivenhet till klubben.

En potentiell ersättare till Javier Mascherano skulle kunna vara Lyons franske U21-landslagsman Houssem Aouar. 19-åringen kan, precis som Mascherano, spela både på mittfältet och i försvaret och hans agent står nu enligt franska L'Equipe i kontakt med Barcelonas organisation.

ARTIKELN HANDLAR OM