Jordan sågar domaren: ”Behöver glasögon”

avJohan Flinck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

KALMAR/STOCKHOLM. Sverige missar U21-EM.

Då sågar spelarna och förbundskaptenen domaren Frank Schneider.

– Vi åker ut för att domaren vill stå i centrum. Han förstör för oss. Vi måste köpa glasögon till honom, säger Jordan Larsson till C More.

Förlusten mot Belgien (0–3) gör att Sverige missar både direktplats och playoff till U21-EM. Sverige tappade snabbt till 0–2 redan i den första halvleken och när Isak Ssewankambo blev utvisad just före pausvilan var det kört för svenskarna.

”Domaren vill stå i centrum”

I samband med 0–2-målet blev Jordan Larsson neddragen innan Belgien kunde kontra in målet, vilket gjorde hemmaspelarna vansinniga. Efteråt dömde Larsson ut den franske domaren Frank Schneider fullständigt.

– Det är jättetråkigt det här. Vi gör ett jättebra kval och så åker vi ut på att domaren vill stå i centrum. Otroligt tråkigt. Jag håller undan min försvarare och sen drar han ner mig. Alla förväntar sig frispark, våra backar står på hälarna men domaren säger att det inte är något, säger han till C More.

”Måste köpa glasögon”

Larsson menar att domarens misstag i samband med Ssewankambos utvisning avgör matchen.

– Jag vet inte om vi måste köpa glasögon till domaren. Isak tar bollen i en hård tackling, men han tar bollen. Det är otroligt tråkigt att domaren vill stå i centrum och förstöra för oss.

Ssewankambos kommentar?

– Det var inte en rättvis utvisning.

”Får inte ens chansen att spela”

Lagkaptenen Linus Wahlqvist hade också en åsikt om utvisningen.

– Den är helt sjuk när man ser videon efteråt. Men jag ska inte skylla på domaren. Belgien var bättre i dag.

På frågan vad Sverige skulle ha gjort annorlunda svarar förbundskaptenen Roland Nilsson:

– Vi kanske skulle haft hjälp av någon som håller i en pipa. Det hade varit bra. Utvisningen var av största betydelse. Vi får inte ens chansen att spela.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM