Tog godis med händerna – utreds för skadegörelse

avTT

Foto: Martina Holmberg / TT
Två personer i Luleå misstänks för skadegörelse efter att ha plockat lösgodis med händerna i stället för den avsedda skopan. Arkivbild.

I stället för att använda de avsedda skoporna tog två personer sina händer när de skulle ta godis. Nu utreder polisen dem för skadegörelse.

Två personer ertappades vid lunchtid på måndagen med att ta lösgodis med händerna i en butik på Storhedens handelsområde utanför Luleå. Först misstänkte polisen snatteri, men brottsrubriceringen ändrades senare till skadegörelse.

– Det har framkommit i förhör att man inte haft för avsikt att förstöra någonting, de har plockat godis och lagt i sin påse som de sen har betalat för. Men inte gjort det med de avsedda skoporna, så det handlar mer om hur de plockat, säger Jenny Blixt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, till SVT Nyheter Norrbotten.

Av hygieniska skäl har butiken tvingats slänga de berörda godislådorna. Troligtvis kommer utredningen att läggas ned.

– Det krävs ju uppsåt för att det ska bli skadegörelse och det är tveksamt om det blir så i det här läget. Eftersom att de inte hade något uppsåt så kommer det mest troligt inte att fortsätta utreda, säger Jenny Blixt till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå

Snatteri