Full man somnade i duschen – och förstörde tre hotellrum

avMalin Wigen

En man som troligen fått i sig för mycket föll i sömn när han var i duschen. Nu måste hotellet renovera tre rum, skriver norska Svalbardposten.

Det var natten till den 16 september som en vakt på hotellet The Vault på norska ögruppen Svalbard märkte att det rann vatten i korridoren på den första våningen.

– Det var en gäst som somnat i duschen med vattnet på och det gjorde att det blev översvämning, säger hotellchefen Stein-Ove Johannessen till Svalbardposten.

Den anställde som upptäckte översvämningen, tog sig in i rummet och stängde av vattnet. 

– Det är bra att vi har så uppmärksamma människor på jobbet, nattvakten stängde av vattnet och väckte gästen. Annars hade det kunnat sluta värre. Gästen hade nästan vatten upp till ansiktet.

Man rev upp de drabbade heltäckningsmattorna för att minimera skadorna och ställde upp en byggtork. Duschen ska ha stått på i flera timmar enligt Stein-Ove Johannessen.

– Jag var inte där men jag har fått veta att mannen sov gott. Det ska mycket till att somna i duschen så jag antar att han var full.

Foto: Foto: Kent Roar Nybø/Svalbardpo / FOTO: KENT ROAR NYB�/SVALBARDPOSTEN
Man har fått riva upp heltäckningsmattorna i hotellet.

”Borde kunna ta vara på sig själv”

Det är totalt tre rum som har förstörts av översvämningen – bland annat mannens rum som ska ha en obehaglig lukt.

– Nu väntar vi på nya mattorna. Lyckligtvis hände inte detta under högsäsong men vi förlorar pengar på detta. Det är kritiskt när flera rum inte kan användas på så lång tid, säger hotellchefen.

De vet inte än vad det hela kommer att kosta – men det kommer nog att slå tillbaka mot den skyldige mannen. Han gissar att mannen är i 30- eller 40-årsåldern.

– Det är en vuxen man som borde kunna ta vara på sig själv. Men tyvärr finns det många människor som inte alltid kan bete sig. De som gör sådana saker ångrar sig ofta. Därför reder man ut sådant här ganska snabbt utan att vi behöver involvera polisen, säger Stein-Ove Johannessen och fortsätter:

– Det är första gången jag får uppleva en sådan vattenläcka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Svalbard