Första bilden: Nu har nya lyxbilen avslöjats

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Foto: Aston Martin/dennisjuh95-Autounk.nl
Sida vid sida ser man att det är stora skillnader mellan de båda bilarna DB9 och DB11.

Aston Martin

Det skulle vara en överraskning och först om en månad var det tänkt att världen skulle få se DB11.

Men planen sprack.

Nu har första bilden på Aston Martins nya bil halkat ut på nätet.

Vi har vetat att bilen är på gång och den brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin hade precis börjat snurra igång sitt pr-maskineri.

Men det hela har kommit av sig då vi nu, tack vare holländska Autojunk, får se bilen helt omaskerad.

Den första av de nya bilarna

Modellen DB11 kommer som en ersättare till ålderstigna DB9 – som nu är inne på sitt tolfte år. Men bilen är inte bara en uppdatering, nej det är den första av sitt slag och en modell som Aston Martin säger ska leda dem in i framtiden. Detta då det är den första som byggs på den nya modulära plattformen som alla märkets sportbilar ska grundas på.

Inspirerad av konceptet

Utseendemässigt har DB11:an hämtat former både från crossover-konceptet DBX samt hyllningsbilen CC100. Många av de typiska ”Aston-formerna” finns kvar men är rejält uppdaterade.

Bakpartiet har omarbetats rejält  med vad som ser ut som en större diffusor och en helt annan lösning för ”stötfångaren”. Baklyktorna har skjutits upp och på den nya bilen ”klyvs” de av vingen på bakluckan.

Revolution inte evolution

Precis som vid introduktionen av DB9 så har Aston Martin valt att ”hoppa” ett steg i sin modellbeteckning. DB7 blev DB9 som nu blir DB11. Skälet till detta är att tillverkaren vill signalera att det inte är någon simpel uppgradering eller evolution av en bil – utan här har det hänt grejer.

Dock ska det nämnas att det faktiskt har funnits en DB10. Men det var en specialare som endast utvecklats till den senaste James Bond-rullen ”Spectre”.

Rent tekniskt avslöjar inte bilden särskilt mycket, dock har Aston Martin avslöjat att bilen kommer att vara utrustad med en helt ny 5,2-liters V12:a med dubbelturbo. Exakt hur potent den är får vi återkomma med – som tur är det inte allt för lång tid kvar innan det blir dags för officiell världspremiär.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL